Slepper ny Ila-låt i dag – Are har finni fram elgitaren

GÅR ELEKTRISK: Are Fevang (40) bytter ut dobroen med elgitar på den splitter nye Ila Auto-låta «Gaffa og strips». Foto: Stian Ormestad.

– Det er ikke lov med elektrisk gitar i bluegrass. Men det er lov på låta vår «Gaffa og strips». Funker det, så funker det. Det er sånn det er med gaffa og strips.

Les også: Ila Auto spola gjennom settet!

Ila Auto har hatt stor suksess på først engelsk, så norsk, og nå tar de tidligere Spellemann-vinnerne bluegrass-musikken sin et stort steg videre.

ROCKA BLUEGRASS: Kay Arne Sulutvedt rocker banjoen i en tidligere Slottsfjell-gigg – der Ila auto var stamgjester på scenen øverst på fjellet. Foto: Stian Ormestad.

Kanskje så stort at de snubler ut av sjangeren sin? 

Funker som bare det!

Det gjør i så fall ingenting, for dette funker som bare det. Og det formidla lokalavisa til vivestading Are Fevang (40) på morrakvisten, samme dag som singelslippet:

– Fantastisk singelslipp i dag!

– Takker! Blir spennende å høre responsen, sier en spent Are Fevang, som utgjør Ila Auto sammen med fetter og høyjording Kay Arne Sulutvedt, Kai Henrik Ryen, Kristoffer Iversen og Matias Hilmar Iversen.

Til daglig er Are en populær lærer på Ramnes skole.

Noe nytt – men bevarer Ila-sjela

Tanken bak en ny musikalsk retning er å gjøre litt nytt – men samtidig bevare Ila-sjela, forteller Are til ReAvisa. 

ILA AUTO-MATISK SUKSESS: God stemning når Ila Auto spiller opp. Her på Vivestad høstmarked. Foto: Stian Ormestad.

Variasjonen i lydbildet er både godt hørbart og mer skjult langt bak der. På «Gaffa og strips» spilles det én-finger-orgel på refrenget på en Philicorda, avslører bandet i forbindelse med singelslippet:

POPPIS: Ila Auto har fått folk til å forstå at de liker bluegrass. Foto: Stian Ormestad.

– Kanskje du kan høre det hvis du lytter skikkelig hardt.

Elgitaren til Are er så absolutt ikke vanskelig å høre. Det er den aller første tonen som blir slått på den ferske låta.

Etterlengta elektrisitet

Dette er som sagt den aller første elektriske låta, med både elgitar og til og med trommer på ei Ila Auto-låt.

Det er vår egen reing som har fått slå seg løs på elgitaren. Det er en spennende musikalsk dreining for fansen og ikke minst musikeren sjøl:

– Det er meg på gitar, ja. Det er jo mitt egentlige hovedinstrument, forteller Are. Før bluegrassen tok ham, og rappa han fra rocken. Nå tar han bluegrassen et steg mot rocken.

Slippkonsert på Rockefeller i mars

Og det skjer i en fantastisk flott kjærlighetssang: «Når hjertet brister, la meg gi deg et tips: Bare surr det sammen med gaffa og strips».

Låta er ett av flere singelslipp før det blir plateslipp til våren:

– Slippekonsert for den nye plata vår «Piknik med døden» er på Rockefeller onsdag 4. mars 2020, melder Ila Auto på sin Facebook-side.

INNBYGGERFEST: Ila Auto spilte under den offisielle åpningen av nye Tønsberg kommune 10. januar 2020. Foto: Lykke Amelie Amundsen.

Les mer om Ila Auto i ReAvisa-arkivet.

Les mer om kultur og musikk i Re.