Savner du Menighetsbladet? Da har vi en gladnyhet!

Menighetsrådene i Re vil samle informasjon og i kortfattet form fortelle om det som skjer i kirka der du bor. Akkurat som det tidligere ble gjort i Menighetsbladet.

Les også: ReAvisa vil fortsatt skrive om Re – vil du lese det?

Menighetsrådene i Re går sammen og rykker inn ei helside i ReAvisa, som en erstatning for menighetsbladet som gikk over i historien sammen med Re-nytt i forbindelse med kommunesammenslåinga.

Samarbeid mellom menighetsrådene og ReAvisa

Det siste Menighetsbladet kom ut på tampen av fjoråret. Savnet er allerede stort, nå som informasjonen fra kommune og kirke i Re uteblir i den form vi var blitt vant til.

Flere har tydd til kommentarfelt, epost og telefon, og det er helt tydelig at mange har satt stor pris på bladet. Det kom også fram under den første ordførerens time i den nye storkommunen, på Revetal bibliotek, der det ble nevnt i prat med ny-ordføreren Anne Rygh Pedersen.

Derfor er det med stor glede at vi kan fortelle om en erstatning, som et samarbeid mellom menighetsrådene og ReAvisa.

«Kirkesida» i ReAvisa

Det er primus motor for Re-nytt og Menighetsbladet i sin tid, som tok stafettpinnen videre til ReAvisa; Per Astrup Andresen. Den tidligere kirkevergen i Re er nå ansatt i kirka i nye Tønsberg. Han har liten eller ingen tid til denne typen arbeid i sin nye stilling, sånn ståa er nå.

Derfor er det i praksis Therese Bruserud i Undrumsdal menighetsråd som tatt på seg oppgaven å samle inn informasjon. Gamle-ordføreren i Re, Thorvald Hillestad, ble valgt inn i Våle menighetsråd i fjorårets kirkevalg, og er også med på dette initiativet.

Vi regner med å være i gang med «kirkesida» i ReAvisa fra og med mars-utgaven. Hele utgivelsesplanen finner du til enhver tid her.

HVA SKJER I KIRKENE I RE? Re-nytt og Menighetsbladet er historie, men ei helside i ReAvisa kommer som en erstatning fra og med mars-utgaven. Foto: Stian Ormestad.

Les også: Siste utgave av Re-nytt – Thorvald takker for seg.

Les også: ReAvisa vil fortsatt skrive om Re – vil du lese det?

Les mer om kirkene i Re i ReAvisa-arkivet.