Slaget står lørdag – ikke søndag

I SLAGET: Snøen lå tett i lufta under rekonstruksjonen av slaget på Re tilbake i 2010. I år er det meldt mye regn og vind, så slaget framskyndes en dag. Foto: Stian Ormestad.

Erling Skakkes menn legger en slu plan, for å overraske fienden. De vil angripe i dag, lørdag klokka 15.15 – en dag tidligere enn planen egentlig var. Søndag avlyses hele programmet, på grunn av været som er meldt.

Alt om Re middelalderdager 2020 – oppdatert!

Og grunnen er været som er meldt søndag. Som vi veit, er det ikke bare-bare å arrangere en festival midt på vinteren.

Re middelalderdager har på de 13 åra festivalen er blitt arrangert både snødd ned, blåst bort, og skylt vekk av regn.

Re-konstruksjon av slaget på Re i 1163

Men i god Re-ånd har alle utfordringer blitt tatt på strak arm, og med litt justeringer, kreativitet og solid innsats fra frivillige har vi alltid kommet i mål med Re middelalderdager – vidt forskjellig vintervær til tross.

Nå meldes det både mye regn og vind for søndagen, så festivalsjef Ida Johre forteller at Re-konstruksjonen av Slaget på Re i 1163 framskyndes til lørdag klokka 15.15.

Da er det bare å møte opp, for å se om historien ender som den skal også i år – tross overraskelsesangrep -, eller om norgeshistorien må skrives om slik vi kjenner den.

Søndagens middelalderprogram avlyses

«Re middelalderdager beklager så mye å meddele at søndag 9. februar blir avlyst. Dette er bestemt på grunn av at det er meldt sterk vind, og sikkerheten til publikum, frivillige og ansatte er det viktigste for oss.

Vi ønsker dere velkommen tilbake neste år. Hilsen alle oss som jobber i Re Middelalderdager», melder Re middelalderdager lørdag ettermiddag.

Til ReAvisa forteller Ida Johre at gudstjenesten som var planlagt utendørs flyttes innendørs i en kirke, og slaget ble flytta til lørdag – ellers er alt avlyst søndag.

Se alle bildene fra Re middelalderdager 2020 – oppdatert!

Barnehagene tjuvstarta Re middelalderdager – se video:

Her blir Thorvald Hillestad slått til Ridder av Re:

Les også: ReAvisa vil fortsatt skrive om Re.

Les også om Re middelalderdager i papiravisa, februar 2020 – last ned gratis!

, ,