Re VGS-elever pepperkakebaker kjente Re-bygg

RE VIDEREGÅENDE SKOLE: Her bygger Re VGS-elever sin egen skole i nøye utforma pepperkakedeler.Fra venstre Karine Næss, Matilde Hansen og Viktoria Herman som begynner å sette delene sammen, mens Camilla Mobakk fra Tønsberglivet ser på. Foto: Håkon Westby.

Det er stor kreativ virksomhet på Re videregående skole, der alle tre klassene i Helse- og oppvekstfag planlegger, kjevler og måler ut delene til pepperkakehus av kjente bygg i Re.

Sjekk også: ReAvisa vil fortsatt skrive om Re – vil du lese det?

Noen grupper er på planleggingsstadiet, og tegner maler til delene ved å se på bilder og byggtegninger på data. Andre har allerede stekt sine deler til kakehuset, og begynt å sette delene sammen.

JULETRÆR: Ingen pepperkakeby – og heller ingen pepperkakebygdeby-modell av Revetal – uten juletrær. Foto: Håkon Westby.

Men det er tydelig at det det skal stilles ut og ikke spises. For til sammenføyning blir det brukt limpistol og ikke melis, eller annet spiselig lim.

– Det må tåle å bli flytta på, får ReAvisa forklart.

Tjuvstart på kommunesammenslåingen

Camilla Mobakk fra Tønsberglivet er også på Re og ser på arbeidet til Re-elevene. Hun gleder seg til det kom på plass i utstillingsvinduene i Foyngården ved Torget i Tønsberg.

– Dette blir en tjuvstart på kommunesammenslåingen. Det var jo ingen grunn til å vente med dette til neste år. Vi gleder oss til å få se en rekke Re-bygg på utstillingen i år!

Der stilles de ut sammen med blant annet Slottsfjellet og vikingskip. Åpninga av utstillingen er 5. desember, og den blir stående til 5. januar.

– Vi har vært så heldige at Meny Revetal og Meny Farmandstredet har sponsa pepperkakedeigen til byggverkene.

Bygger Re i pepperkakedeig

RE HELSEHUS: Her planlegges bakingen av Re helsehus, og det står Helena Falke, Mia Skjelbred Wallumrød, Maria Horn Semb, Benedikte Strøm og Tuva Helen Disch Thorvaldsen for. Foto: Håkon Westby.

Elevene synes dette var et fint avbrekk på vanlig undervisning. Dette er virkelig gøy, er det lokalavisa får høre på skolebesøk i Bergsåsen.

KUNSTGRASSBANE: Bergsåsen idrettspark tar form, med fotballbane i grønt og solide mål. Foto: Håkon Westby.

Elevene er delt inn i grupper som har ansvar hver sine bygg: Re videregående skole, Meny arena, Re helsehus og Re-torvet.

Ei gruppe starter helt fra starten av: De skal lage en pepperkakekopi av Re helsehus, og med bilder på PC-en og papir, blyant og saks blir de enkelte delene målt opp og klipt ut som maler til pepperkakeleivene.

Ei gruppe hadde laga kunstgrassbanen, og allerede malt den grønn med konditorfarga melis. Målene, solide som sådan, var også klare.

MENY ARENA: Plasthallen Meny arena må tilpasses noe som pepperkakehus. Her ser Eirin Bakkeøkken Hildonen og Ida Engen Garder på hvordan den skal settes sammen. Foto: Håkon Westby.

– Superhyggelig å bidra

Arbeidet er et ledd i et større opplegg hvor elevene har hatt fordypning om Bymisjonen, og elevene har hatt en kveld hver på fritidshuset til Kirkens Bymisjon.

I år blir utstillingen å se i vinduet i et lokale i Foynkvartalet midt i Tønsberg sentrum. Med flotte vinduer ut mot Storgata vil pepperkakebyen bli godt synlig og lett tilgjengelig for folk på farten i byen.

– Vi på Re VGS synes dette er en superhyggelig ting å bidra til, og vi vil gjerne være med på å vise fram noe av det vi har å by på i årets pepperkakeby, sier Ingrid Wiik Larsen, lærer ved Re VGS.

– Elevene har latt seg engasjere og vi har brukt litt tid i høst på å planlegge hvordan vi kan gjenskape Re-torvet i pepperkaker.

Du kan også bidra med Re-bygg

Lene Stavnar, studierektor på Re, syntes dette er en fin anledning til å styrke samarbeidet i nye Tønsberg, allerede før sammenslåingen.

Også publikum for øvrig kan levere pepperkakehus til utstillingen, forteller Camilla Mobakk til ReAvisa. De kan levere pepperkakehusene til Bydelshuset i Tønsberg innen 3. desember.

Mobakk forteller også at det i samarbeid med Kirkens Bymisjon i Tønsberg blir fire gratis julekonserter på Tønsberg Torg før jul.

PEPPERKAKEBYGDEBY: Camilla Ramberg, Emina Hobæk, Maren Hesby og Lois Ramirez har alle delene klare for å sette sammen en liten bygdeby-modell av kjente Re-bygg. Foto: Håkon Westby.

Les mer om Re VGS i ReAvisa-arkivet.

Les mer om kommunesammenslåing.

Les flere saker om skolene i Re.

, ,