– Dette blir tidenes skoleavslutning!

KLAR FOR EI FESTHELG PÅ UNGDOMSSKOLEN: 9. klassingene gleder seg til en skoleavslutning de har mekka helt sjæl. Til venstre ser vi Alexander Bøe Molund (14), videre Olivia Daria Molocznik (14), Kristine Johansen Ringheim (14), Emma Gran Hermansen (14) og Celine Stigen Sanden (14). Foto: Stian Ormestad.

Ungdomsskole-elevene har kuppa hele opplegget, så denne helga blir det tidenes skoleavslutning der elevene sjøl har bestemt alt som skal skje.

Dette kunne du først lese i sommermagasinet 2019 – last ned gratis.

Klasseprosjektet kom i gang tidlig i skoleåret, og det var klasse 9A som ville arrangere noe for hele trinnet.

FÅR LÅNE SKOLEN GRATIS: Re kommune lar elevene låne skole og idrettshall til helga – gratis. Foto: Stian Ormestad.

Det har de fått til – og det blir til og med gratis for alle!

Har samla inn massevis av spons

Ungdomsskole-elevene jobba med idémyldring, planlegging i grupper og budsjetter hele høsten. De ville ha kanonballturnering, matlaging, disko, LAN-party med gaming hele natta lang, nattkino og overnatting på ungdomsskolen.

Elevene har tatt runden rundt i lokale butikker og spurt om spons. Det ga kjapt resultater: Matvarer, ting og tang som trengs og pengegaver fikk de i fleng.

Meny- og Rema-butikkene på Revetal har sponsa deler av taco-middagen. VVS-senteret AS har gitt 3.000 kroner, Vestfold digitale ungdom stiller med hjelp til å arrangere LAN, elevene har fått låne skolen og Revetalhallen gratis av Re kommune.

Flere av butikkene på Re-torvet har gitt gaver som skal brukes til premier i konkurranser.

Det ble også søkt og innvilga støtte fra Frifond – hele 18.000 kroner. Alt dette gjør at kvelden blir gratis for alle.

– Det blir moro å døgne!

9. klassingene gleder seg veldig til en skoleavslutning de har jobba så hardt for å få til.

Rosa Kristine Johansen Ringheim (14) gleder seg aller mest til disko, det samme gjør Celine Stigen Sanden (14). Olivia Daria Molocznik (14) gleder seg til stor felles taco-fredag med alle de andre 9. klassingene, – også blir det veldig moro å døgne!

Emma Gran Hermansen (14) gleder seg mest til å lage tacoen. – Det er moro når vi alle sammen skal lage en skikkelig svær taco-middag – sammen.

Alexander Bøe Molund (14) synes det er fantastisk å få lov til å være på ungdomsskolen og spille en hel kveld og natt – han skal game så mye han bare kan.

– Men det blir også moro å bare fyke rundt på skolen hele kvelden og natta, for det skjer noe over alt – hele tida, forteller en entusiastisk ungdomsgjeng til ReAvisa.

– LAN er kanskje bare for noen spesielt interesserte, men her er det jo også noe for alle, mener Alexander.

Prosjektet knytter elevene enda mer sammen

PLANLEGGING: ReAvisa var første gang innom klassen tidlig på nyåret og fikk se dem i full gang med planleggingen. Elevene har lagt ned mye jobb for å få til tidenes skoleavslutning – akkurat slik de sjøl vil ha det – og gratis for alle. Foto: Stian Ormestad.

Det er cirka 120 elever på trinnet, og de aller fleste har meldt seg på til avslutningsfesten. At det er gratis, er viktig for både elever og foreldre. Det er 20 – 30 foreldre som skal hjelpe til og gå nattevakter.

Vibeke Nilsen er klassekontakt for foreldrene og veileder for elevene underveis i planlegginga. Hun skryter veldig av elevene:

– Tidligere har vi arrangert skogsturer med bålgrilling og liknende, men vi så vel at dette ikke fenger 14 – 15-åringer noe særlig. Vi ville at det skulle være noe DE virkelig hadde lyst til.

– Vi tenkte at det å jobbe sammen om noe ville skape en fellesskapsfølelse og knytte elevene mer sammen, sier Vibeke som har sleppi det så å si helt fritt.

– Jeg som forelder opplever det som veldig positivt å komme så nær elevene. De viser et fantastisk engasjement og «maser» om når vi skal jobbe med prosjektet, fortalte Vibeke til ReAvisa tidligere i skoleåret.

Elever leda foreldremøte

Elevene forteller at de er blitt mer sammensveisa i løpet av prosjektet: – Ja, det har vi blitt – til og med enda mer sammensveisa enn det vi allerede var, spesielt på tvers av klassene.

De kan varmt anbefale andre klassetrinn å gjøre det samme, og håper de har starta en tradisjon på Revetal ungdomsskole. Nå om dagen går hvert fall hele skolen og snakker om denne skoleavslutningen.

Til slutt et godt eksempel på hvordan dette prosjektet er blitt lagt opp: Elevene har leda foreldremøtene om prosjektet – ikke foreldrene.

– Vi har fått til en perfekt skoleavslutning – akkurat som vi drømte om. Så dette blir tidenes skoleavslutning!, sier en ekstatisk elevgjeng til ReAvisa.

9. KLASSINGER: Dette er noen av alle 9. klassingene som har stått på i planleggingen av skoleavslutningen for hele 9. trinn på Revetal ungdomsskole. Foto: Stian Ormestad,

Dette kunne du først lese i sommermagasinet 2019 – last ned gratis.

Les mer om skoler i Re.