Flott og rått i Ramnes Grand Prix

VAKKERT: Nora Bøhle Sviland (12) synger fantastisk flott for en fullsatt gymsal. Foto: Stian Ormestad.

Voicecrack fikk taket til å løfte seg. Men Nora fikk lagt taket pent på plass igjen med sin fantastiske versjon av Adeles When we were young.

Ramnes Grand Prix er en årelang tradisjon ved skoleslutt, så også i år med hele fjorten dans-, sang og musikk-innslag på scenen:

I flere tiår har Ramnes-elevene gjort om gymsalen til en konserthall. Pauseunderholdning er et lærerband som spiller låter fra da de var unge.

– Vi er jo i stemmeskifte, hele gjengen!

Først ut var Voicecrack – et navn som spiller på at gutta i bandet er midt i stemmeskiftet, hele gjengen.

– Viktig med sjølvironi, sier Otto Lagarhus (13) på gitar og sang, Vinsent-Napalm Tafaj Therkelsen (13) på gitar, sang og munnspill, og Jonas Maximilian Sonleitnner Rasmussen (12) på trommer. Irene Kjønnerød Madsen (12) spiller bass.

Sammen utgjør de et sinna punkband som mener mye.

– Vi har skrivi sangen sjøl, først kom melodien når vi spilte sammen her på musikkrommet, og så kom teksten i løpet av en skoletime jeg ikke fulgte helt med, forteller Vinsent.

«15.000 kroner her og 15.000 kroner der – på noen forbanna klær!?»

VOICECRACK: Foran Irene Kjønnerød Madsen (12), Vinsent-Napalm Tafaj Therkelsen (13) og Jonas Maximilian Sonleitnner Rasmussen (12), bak Otto Lagarhus (13). Foto: Stian Ormestad.

– Låta heter Soss, og vi mener det ikke er så viktig å ha alt mulig av klær og sånt: «15.000 kroner her og 15.000 kroner der – på noen forbanna klær!?», er teksten.

Bandet får lov til å låne musikkrommet på skolen og slå seg løs. De øver også på Kulturhuset Elverhøy. Det setter de veldig stor pris på.

– Uten plasser å spille og surre, hadde vi ikke kommet noen vei med musikken. Det er veldig veldig gøy å få tilgang til musikkrommet så vi får øvd og sånt.

Mens Voicecrack er rått og brutalt – og fryktelig tøft! – finner vi Nora Bøhle Sviland (12) på den andre enden av skalaen:

Store smil, like stor innsats, og minst like mye sjarm

GJENNOMFØRT: Philip Marti (12) og Henrik Myhre (12) gjør stas på Gradis-sangen. Foto: Stian Ormestad.

Sårt, fløyelsmykt og vakkert framførte Nora When we were young av Adele i en nydelig versjon som fikk hele salen med 1. – 7. klassinger til å sitte musestille og nyte stemmeprakten til 6. klassingen.

Og for å gjøre spennet stort i alle retninger: Siste innslag på scenen ble introdusert som et reklameinnslag, men det var kanskje mer humoristisk ment?

For med store smil, like stor innsats, og minst like mye sjarm trøkka Philip Marti (12) og Henrik Myhre (12) skikkelig til med Grandiosa-reklamesangen.

Superhappy vinnere!

Og 6. klasse-gutta sjarmerte medelevene i senk, for de fikk flest stemmer og gikk helt til topps i kategorien sang og musikk.

BESTE DANS: 5. klassingene ble stemt fram til seier av medelevene sine på Ramnes skole. Foto: Stian Ormestad.

I kategorien dans vant 5. klassingene Tine, Adina og Amina med dansen Touch. – Vi kan nesten ikke tro det! Vi vant!!!, jubler jentegjengen.

Av de fjorten flotte innslagene var noen aleine på scenen, andre en hel gjeng.

– Egentlig er alle dere tredve pluss som har stått på scenen vinnere her i dag – alle dere som har gleda alle oss andre med det dere har vist fram, sier konferansieren.

Før de som er bittelitt mer vinnere enn alle, stemt fram av sine medelever, kom fram for å motta sine velfortjente diplomer.

Her er flere bilder fra Ramnes Grand Prix:

RIGGING: Ramnes Grand Prix er en flott forsommertradisjon på Ramnes skole. Foto: Stian Ormestad.

MUSIKALSKE LÆRERKREFTER: Ramnes skole har mange musikalske lærere, og hvert år står lærerbandet for pauseunderholdningen. Foto: Stian Ormestad.

ÅRETS LÆRERBAND: Spellemann-vinner Are Fevang fra Ila Auto på gitar sammen med lærerkolleger, og vaktmester Sven Førsund på tangenter (og trommemaskin, kan lokalavisa avsløre). Foto: Stian Ormestad.

DUETT: Malin og Julie synger Bare du og jeg. Foto: Stian Ormestad.

SOLO: Rebecca synger Rise up. Foto: Stian Ormestad.

DANS: Matilde og Eira danser til They don’t care about us. Foto: Stian Ormestad.

SOLO: Vilde synger Reis meg opp. Foto: Stian Ormestad.

PUNKEBAND: Voicecrack rocker Ramnes skole. Foto: Are Fevang.

DANS: Flotte koreograferte danseoppvisninger på rad og rekke. Foto: Stian Ormestad.

DUETT: Julie Andrea og Hedvig synger This is me. Foto: Stian Ormestad.

YES! Henda til værs og stor stemning i gymsalen! Foto: Stian Ormestad.

EKTE KJÆRLIGHET: Til ferdigpizza. Foto: Stian Ormestad.

REKVISITTER: Gutta hadde alt på stell på scenen. Foto: Stian Ormestad.

VINNERE! Philip og Henrik Myhre vant kategorien sang. Foto: Stian Ormestad.

BESTE DANS: Tine, Adina og Amina dansa til Touch. Foto: Stian Ormestad.

GLADE VINNERE: Alle Ramnes-elevene gikk tilbake til hvert sitt klasserom og stemte på sine favoritter, og ingen fikk stemme på seg sjøl. Foto: Stian Ormestad.

ALLE VINNERNE: Beste dans- og sang og musikk-nummer i Ramnes Grand Prix 2019. Foto: Stian Ormestad.

Les mer om kultur og musikk i Re.

Les mer om skoler i Re.

,