Søndagstur med mening: – Gå for naturen!

VINDMØLLER: Illustrasjonsfoto med vindmøller. Foto: Pressemelding.

Tønsberg og omegn turistforening protesterer mot vindkraft – med en marsj i den samme naturen som de frykter skal bli ødelagt.

Turistforeningen: Turområder kan bli rasert!

Søndag 12. mai inviterer Den norske turistforening, DNT-organisasjonene i Vestfold, Telemark og Buskerud, til marsj fra Vindfjelltunet til Nordgardsetra for å sette lys på viktigheten av å bevare området:

Protesterer mot vindkraftutbygging

– Marsjen blir en hyggelig søndagstur med mening – vi skal sammen gå mot vindkraftutbygging i urørt natur, skriver Tønsberg og omegn turistforening (TOT) i en pressemelding.

– Underveis på turen vil engasjerte ildsjeler ta ordet og vi vil sammen se på løsninger rundt vindkraftsaken og NVEs ramme som ble offentliggjort 1. april.

Turen er cirka 2 kilometer på lettgått grusvei, så her kan hele familien bli med, enten de sitter i barnevogn, går eller sykler.

Dette er som en del av DNT støttemarsjer for naturen på 14 steder rundt om i Norge samme søndag. Målet er å hindre vindkraftutbygging i verdifull natur.

Avmarsj klokka 10.00 på formiddagen

Også Re er med i forslaget til mulige områder for framtidig vindkraft, ved Merkedammen i Vivestad – et populært turområde. Tønsberg og omegn turistforening frykter at dette og andre viktige turområder blir rasert.

Klokka 10.00 søndag 12. mai er det avmarsj fra Vindfjelltunet. Programmet varer en fire timers tid. Påmelding må skje innen klokka 12.00 fredag 10. mai til Tønsberg og omegn turistforening (TOT), informeres i pressemeldingen.

Les mer om natur og fritid i Re.

,