Jeanette tok bronse i konkurranse med verdens beste skyttere: – Et stort skritt nærmere OL-drømmen!

HISTORISK RE-JENTE: Jeanette Hegg Duestad (20) er helt i verdenstoppen i senior – som junior. Foto: Privat.

Fonsjenta Jeanette Hegg Duestad er en del av et historisk norsk landslag i skyting: – I går var vi verdens absolutt beste lag!

Les også: Næringslivet i Re heier fram Jeanette.

Jeanette Hegg Duestad (20) fra Fon tok bronse i konkurranse med verdens beste skyttere, og Norge gjorde en historisk god kollektiv innsats.

FULL FOKUS: Re-jenta kjemper helt i toppen av verdenseliten. Foto: Privat.

– At det ble en medalje er helt vilt!, sier Jeanette til ReAvisa etter helgas World Cup i Bejing.

Teller positivt til OL-uttaket

Den norske innsatsen resulterte i nok en norsk kvoteplass til OL i Tokyo i 2020. Det betyr at Jeanette er enda nærmere drømmen om å få delta i OL.

– Altså; kvoteplassen er ikke min personlige. Den tildeles nasjonen. Så enn så lenge er det ikke sikkert at de sender meg, men med prestasjonene så langt i år har jeg hvert fall lagt inn gode aksjer, forklarer Jeanette som er blitt gratulert på Facebook med OL-plass helt siden bronse-bragden.

Men de gratulasjonene må vi la vente litt til: – Nå er det bare å jobbe på videre for å fortjene plassen. Forhåpentligvis får vi flere plasser til norske jenter i løpet av sesongen, slik at vi kan sende flere, sier Jeanette til ReAvisa.

Det er Norges skytterforbund og Olympiatoppen som står for uttaket til sjuende og sist. – Et stort steg på veien er i hvert fall å ha tatt en kvoteplass, for det teller selvsagt positiv med i uttaket!

Tre norske jenter i finalen

Jeanette forteller om en litt trå luftkonkurranse, så da ble fokus flytta over til 50m, 3×40. – Jeg jobba utrolig godt gjennom matchen, så jeg klarte å komme meg innenfor finalegrensa.

60 av verdens beste skyttere sto på start, og 8 kom til finalen. Norge fikk med alle tre jentene til finalen, og det i seg sjøl er historisk i World Cup-sammenheng.

– I går var vi absolutt verdens beste lag, og vi grusa både kinesere og russere. Det å ha med begge de andre jentene i finalen var utrolig gøy, og stemninga var ordentlig god, forteller Jeanette.

– Jeg starta finalen utrolig godt på knestående, dette er normalt min dårligste stilling. Veldig deilig å komme godt i gang der. Liggende var helt okei, så jeg hang godt med etter de to stillingene.

– På stående var det godt på puls og det banka godt, men jeg klarte å presse ordentlig gjennom avtrekket og da skled skudda inn. Det kommer noen dårlige skudd, men de er ikke krise-dårlige, så da går det greit å ta dem inn igjen.

Trenger noen dager på å la dette synke inn

At det ble pallplass til Norge er en sensasjon. Jeanette er fortsatt junior, og hevder allerede seg i toppen internasjonalt på seniornivå.

– Først og fremst er det utrolig gøy at det holdt til kvoteplass til OL, og når det ble medalje i tillegg er det helt vilt!, oppsummerer Jeanette til ReAvisa:

– Jeg trenger noen dager på å la dette synke inn, for både laginnsatsen og egeninnsatsen i går er vanskelig å sette ord på i norsk sammenheng.

Neste på en travel plan er World Cup i München i slutten av mai, også drar Jeanette videre til European games (europeisk OL) i juni.

Som 16-åring ble Jeanette kåret til Årets idrettsnavn i Re:

Les mer om Jeanette Hegg Duestad.

Les mer om sport i Re.