Bremser blomstersalget: – Tida strekker ikke til

KJØRER FORTSATT KJØKKENHAGEKURS: Rune Christoffer Holm (45) fortsetter med kurs, utleie og et lite sjølbetjent utsalg av grønnsaksplanter. Foto: Stian Ormestad.

BJUNE: Rundt denne tida tar mange turen innom Blomstergård som en fast vårtradisjon. Men i år blir ikke alt som før: – Lamming, våronn, levering av blomster til grossist, og hjemmesalg av sommerblomster – på en gang – ble minst en ting for mye, forteller blomsterbonden på Bjune.

Les også: Blomstergård gjør klart til kjøkkenhagekurs.

Gartner og bonde Rune Christoffer Holm (45) har satsa på salg av blomster direkte fra Blomstergård på Bjune.

Mange har handla sommerblomster her, som en årlig vårtradisjon siden oppstart våren for sju år siden. Det er ikke sviktende salg som gjør at det blir endringer på blomstergården, det er rett og slett tida som svikter.

BLOMSTERHAV: Mange har handla blomster rett fra blomsterbonden langs Bjuneveien. Foto: Privat.

Slutter med hjemmesalg

– Det har vært en stor glede. Derfor er det med tungt hjerte vi nå prøver et år der vi dropper hjemmesalget, forteller Rune Christoffer til ReAvisa.

Han har gått flere runder med seg sjøl før avgjørelsen falt. Lamming tok mye tid. Det å få kornet i jorda til rett tid er også en intens og arbeidskrevende periode.

Plantene i gartneriet måtte ha stell og vann, og utsalget måtte jobbes med hver dag. Sjøl med god hjelp fra gamlebonden og innleid hjelp ble det vanskelig.

I tillegg jobber Rune Christoffer i full jobb som journalist. Noe måtte kuttes. Døgnet hadde bare 24 timer – også på Bjune.

GRØNNSAKSPLANTER: Et begrensa utvalg vil fortsatt kunne fås kjøpt i et ubetjent utsalg på gården. Foto: Privat.

Selvbetjent bod for grønnsaksplanter

Rune Christoffer regner med at folk kommer til å dukke opp uansett, også denne våren. Særlig for å kjøpe grønnsaksplanter:

– Vi har solgt like mange tomat- og agurkplanter som store hagesentre. Jeg tror mange forventer å få kjøpt dette, sjøl om vi ikke rekker å betjene folk som kommer.

Han satser på å sette fram planter av denne sorten, og tilby et begrensa utvalg i et sjølbetjent utsalg.

– Du må regne ut sjøl hva prisen blir og betale med Vipps eller ta med bankgiro, forklarer blomsterbonden.

– Og det kommer til å funke, uten svinn?

– Ja. Stort sett er folk veldig hyggelige og ærlige. Vi har forsøkt sjølbetjening tidligere, og har så å si bare gode erfaringer fra det.

Satser videre på kurs og utleie

KJØKKENHAGEKURS: Kursene til Rune Christoffer er populære, og det vil han fortsette med på Blomstergård. Foto: Privat.

Kjøkkenhagekursene kommer til å fortsette på Blomstergård:

– Det er så fantastisk artig å se at folk dyrker sin egen mat. Interessen er enorm, og kursene kan vi holde i perioder på året der det er noe mindre å gjøre på gården.

Og Blomstergård vil fortsatt levere blomster til grossist. Så driften legges på ingen måte ned, det er bare gårdsutsalget som legges på is. Rune Christoffer veit ingenting nå om det kommer i gang igjen seinere.

Lokalene som er bygd for utsalget blir leid ut. I år blir det en konfirmasjon og ett par mindre fester. – Målet er å kunne leie ut lokalene enda mer.

Se video fra Blomstergård under annnonsen.

Les også: Blomstergård gjør klart til kjøkkenhagekurs – se video:

Les mer om næringsliv i Re.

Les mer om landbruk i Re.

, ,