Mange kommer til Main for å stresse ned på yoga-låven: – Det er et stort behov for dette. Dessverre!

YOGA I LÅVEN: Main Haslestad Hansen (43) inviterer til yoga i låven på Manum gård. Foto: Stian Ormestad.

MANUM: Før hjalp Main folk med å finne seg en bolig, nå hjelper hun folk å finne roen.

Denne saken kunne du først lese i papiravisa – last ned gratis!

Main Haslestad Hansen (43) er opprinnelig fra Stokke, gikk på Re VGS og ble boende i Re i 15 år. Nå har hun flytta til hjemgården til ektemannen, Manum på Sem.

FINNER ROEN: – Et lunt pusterom, beskriver Elin Berg Schmidt (56) fra Ramnes og Bodil Undrum (63) fra Jare sine ukentlige besøk til Yoga-låven. Foto: Stian Ormestad.

Sammen har de bygd om deler av låven til et yoga-studio: «Yoga i låven».

Kortreist tilbud

Kundene kommer fra hele Vestfold, også Re. Blant dem Bodil Undrum (63) fra Jare og Elin Berg Schmidt (56) fra Ramnes som benytter seg av et kortreist tilbud, sjøl om det ligger på andre sida av kommunegrensa til Tønsberg – enn så lenge.

– Det tar oss bare ti minutter å kjøre hit, også er det jo koselig, trygt og godt for oss reinger at det er i en låve da, sier de og ler.

De skryter veldig av Main: – Hun er så flink til å undervise, ei varm og god jente. Dette er et lunt pusterom for meg, forteller Bodil. Hun går på yoga en dag i uka.

Sleit sjøl med stress og vondter

FLOTTE RAMMER: Her puster et formiddagskurs ut hos Main i yoga-låven. Foto: Stian Ormestad.

Hit kommer kvinner og menn – men aller mest kvinner, enn så lenge – fra 16 år og oppover til godt voksne. Felles for de alle er at de trenger å stresse ned.

Det gjorde også Main for fem år siden. Da var hun en travel eiendomsmegler, og sleit med stress, stadig ryggplager og vondter.

– Kroppen sa stopp og jeg gikk sjukemeldt i lang tid. Det var da jeg oppdaga MediYoga, og det gjorde så godt for kropp og sinn at jeg valgte å ta en utdannelse som instruktør.

INSTRUKTØR: Møtet med yoga ble så sjelsettende for Main at hun har gått all-in. Foto: Stian Ormestad.

Starta i det små

– Jeg starta i det små med to kurs per uke, som jeg holdt i en barnehage her på Sem. Så ble låven hjemme tatt i bruk, og det gamle høyloftet ble forvandla til yoga-studio.

– Responsen økte og det ble flere og flere kurs. Det har vært ventelister på å få plass, forteller Main med et stort smil.

En ting er å ha klart å lage sin egen arbeidsplass, men enda viktigere er å tilby folk noe som trengs i en for mange stressa hverdag.

HAPPY – PÅ ALLE VIS: Main trives med å hjelpe folk. Yoga ble hennes verktøy, både for seg sjøl og sine kursdeltakere. Og nå et levebrød. Foto: Stian Ormestad.

Etterspørselen etter å stresse ned er enorm – dessverre…

– I dag jobber jeg hundre prosent selvstendig, og det har vært et mål for meg siden jeg starta opp. At det skulle gå så fort hadde jeg ikke sett for meg, men jeg er utrolig glad for at Yoga i låven har blitt så godt tatt i mot.

Så mange som 160 deltagere er innom låven hver uke. – Dessverre, får man vel si, men det er et stort behov for å finne et verktøy som reduserer stress i hverdagen vår.

MediYoga er en yogaform som passer alle, forklarer Main, – uansett alder og fysisk form. Dette er en terapeutisk yogaform med enkle, fysiske øvelser kombinert med puste- og konsentrasjonsteknikker som kan bidra til en dyp energimessig balanse på alle plan.

VELKOMMEN! Ikke mye som tyder på at vi er inni en gammel låve. Foto: Stian Ormestad.

Mange stresser seg sjuke

Å være eiendomsmegler og yogainstruktør er egentlig ikke så forskjellig som man kanskje skulle tro: – Tillit og god kjemi er minst like viktig nå, forteller Main.

– Hvis jeg skulle velge ett eneste ord, må det bli TILSTEDEVÆRELSE! Det føler jeg var viktig i jobben som eiendomsmegler: Å være tilstede for mine kunder, lytte til deres behov, hva som var viktigste for dem i kjøp- og salgsprosessen.

– Tilstedeværelse er også noe vi jobber mye med i yoga – å være tilstede i egen kropp, kjenne etter, kjenne kroppens signaler.

– Som megler var det viktig å ha tilstedeværelse og lytte til andres behov, men jeg glemte å lytte til mine. Jeg stressa meg sjuk, men jeg bare fortsatte – og kroppen ble sliten. Vondt i hodet, vondt i ryggen, dårlig fordøyelse, stiv nakke, sov dårlig.

– Fantastisk å få hjelpe folk!

– Med yoga ble jeg på en måte kjent med meg sjøl, hvem jeg var, og hvilke behov min kropp hadde får å ha det bra. Jeg var endelig tilstede i mitt eget liv, og levde ikke etter andres forventninger.

Forvandlingen var så fantastisk, at Main brenner for å introdusere andre for det samme som hjalp henne i ei vanskelig tid:

– Det som driver meg, er tilbakemeldingene jeg får. Det er mennesker som i årevis har slitt med angst, vondter og plager, som nå opplever at angsten blir lettere å håndtere, fysiske plager blir mindre og for noen helt borte.

– De opplever at stressnivået synker og at de har fått et verktøy som de kan ta med seg inn i sin hverdag. Det er bare helt fantastisk å få lov til å jobbe med dette, og være til hjelp for folk!

LANDLIG OG KORTREIST: Sjøl om yoga-låven ligger på andre siden av kommunegrensa – som snart forsvinner – tar det ikke lenger tid å kjøre enn ti minutter – kvarter fra Revetal. Foto: Stian Ormestad.

Denne saken kunne du først lese i papiravisa – last ned gratis!

Les mer om lokalt næringsliv i Re og omegn.