Lastebil forvilla seg inn på gangsti – endte i grøfta

VANSKELIG BERGNINGSJOBB: En stund sto både bergningsbil og den bergede i grøfta. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL/VALLEÅSEN: Mange reagerte på en lastebil som kjørte på gangstien mellom Revetal og Valleåsen fredag morgen, mens det var masse barn på vei til skolen. Til slutt sklei lastebilen ned i grøfta og ble stående bom fast.

ReAvisa ble tipsa om flere problemer i snøværet fredag morgen 1. februar. Flest ReAvisa-tipsere reagerte på at en lastebil hadde forvilla seg inn på gangstien mellom Revetal og Valleåsen:

FULLASTA: Lastebilen var på vei til middelalderplassen på Revetal med tribune-elementer. Foto: Stian Ormestad.

– Det var før skolestart, mens barna var på vei til skolen. Da myldrer det jo med barn der, forteller en bekymra ReAvisa-tipser.

GPS og tribune-elementer

Til slutt endte bomturen i grøfta. Da bergningsbil kom til stedet, holdt den på å sette seg fast i grøfta også – men fikk vinsja seg opp på gangstien igjen og fortsatte bergningsjobben. 

Både den bergede og bergningsbilen var oppe fra grøfta i 10.30-tida.

Men hvordan kan en lastebil havne inne på en smal gangsti? Det er det samme, gamle svaret: GPS. Pluss at lasten kan gi et hint: Tribune-elementer.

Den uheldige duoen i lastebilen var nemlig på vei til middelalderplassen på Revetal for å montere tribune. For å komme dit må man overse et gang- og sykkelvei-skilt på vei inn fra Kåpeveien.

– Skjønte vi var på ville veier!

IKKE EGNA FOR LASTEBILER: Dette er ikke en bilvei. Foto: Stian Ormestad.

Gangstien er adkomstvei til de første adressene på gangstien, også middelalderplassen – men der slutter også bilveien. Men GPS-en sendte duoen i lastebilen videre på gangstien, der de egentlig skulle tatt av til høyre ved den lille røde låven.

HAL I OG DRA! I 10.30-tida var både bergningsbil og den bergede oppe av grøfta og begge kunne komme seg videre til bilveien på Valleåsen-sida. Foto: Stian Ormestad.

– Vi skjønte jo at vi var på ville veier, da vi fikk middelalderplassen på høyre side – uten noen innkjørsel. Vi leita veldig etter et sted å snu, forteller de til ReAvisa.

– Men det ble jo bare trangere og trangere, og ingen steder å snu. Vi så på kartet at det kom en bilvei lenger framme, og prøvde derfor å ta oss til den.

Det vil si på Valleåsen-sida.

Rett i grøfta – rett før de var framme

Lastebilen sneik seg i sneglefart bortover gangstien, men tippa til slutt ned i grøfta – ikke lenge før de hadde vært framme på hovedveien i Valleåsen.

– Vi kjørte pent og rolig, og prøvde å gjøre det beste ut av det, sier duoen med et lettere oppgitt smil etter at lastebilen var redda ut til en bilvei igjen – klar for et nytt forsøk på å komme seg inn til middelalderplassen på Revetal.

Politiet i Sør-Øst fikk også melding om uhellet, men rykker ikke ut på grunn av mange andre meldinger av mer alvorlig karakter:

– Vi prioriterer hendelser der det er snakk om liv og helse først, forteller politiets operasjonsleder til ReAvisa.

Les flere saker fra politiloggen i Re.

,