Strålende skiskytterhelg på hjemmebane – se bildene!

HELE IL IVRIG-GJENGEN: Disse Ivrig-løperne stilte til start i skiskytterrennet på hjemmebane 12 – 13. januar 2019. Foto: Privat.

BIBO: Både helt ferske og langt mer rutinerte skiskyttere imponerte stort på hjemmebane, med kretsmesterskap i skiskyting på Bibo denne helga. 

Se alle bildene fra skiskytterhelga på Bibo!

Det ble arrangert kretsmesterskap i skiskyting for Vestfold og Telemark både lørdag og søndag helga 12 – 13. januar 2019. Normaldistanse lørdag, og sprint søndag.

Det er ingen selvfølge at det kunne arrangeres renn med tanke på det lille som har kommet av snø så langt i vinter, men takket være enorm dugnadsinnsats fra noen ivrige Ivrig-pappaer ble det produsert mye snø fram til nyttår

FULL KLAFF: Robert Ursin-Holm Walle fikk fullt hus på standplass. Foto: Stian Ormestad.

Mer enn nok til å kunne gjennomføre ei strålende skihelg.

Mange flotte Ivrig-resultater

Og IL-løperne takket for innsatsen ved å hedre klubben med hele fire kretsmesterskapsgull i normaldistanse lørdag: 

I J14 år gjorde Nora Njølstad Randby det bra med seier, til tross for at det ble en del bom denne dagen. I G14 ble det tredobbelt til Ivrig med Robert Ursin-Holm Walle inn til seier foran Vebjørn Horn og Sindre Andreas Søby. Full klaff på standplass for Robert med ti treff. Håkon Milliam Ustad fikk en tiendeplass i klassen.

I G15 tok Sebastian Joberg Horn seieren med god margin og åtte av ti treff. I J16 kom Annika Dahl inn til en tredjeplass etter god skyting med kun en bom.

I klassen K17 stilte Andrine Kvilhaug Skavhellen aleine. Tross mangel på andre påmeldte i den klassen er det flott å se skyte resultatene hennes, med bare tre bom av totalt tjue. Her er det snakk om to liggende og to stående skytinger.

M17 stilte Ole Tafjord Suhrke, han kom på en 3. plass.

Nybegynnerne traff blink

LYKKEBRILLER: Raskere briller enn lykkebrillene til Thorben Grytnes Thornquist finner du neppe. Det siste han gjorde før start var å sjekke om de satt skikkelig på hodet. Det første han gjorde etter mål, var å vise de fram til ReAvisa-fotografen. Foto: Stian Ormestad.

I de yngre klassene har vi i J10 nybegynner og yngre. De skyter på stor blink og våpenet har støtte i bukk. To glade jenter, Vilde Joberg Horn og Olivia Grytnes Thornquist, starta på skiskytterskolen i høst og har fulgt med i timen, for Vilde traff på alle ti blinkene og Olivia hadde bare ett bom!

DOBBELTSEIER: Lovise Horn er klar for et nytt renn søndag – som også endte med seier. Foto: Stian Ormestad.

Elias Amundsen Bjørndahl (11) og Nicolay Barstad (12) begynte også med skiskyting i høst og hadde kun to (Elias) og tre (Nicolay) bom.

J12 og G12 er den klassen hvor en har sin siste sesong med støtte til våpen, før overgang til skyting med reim. Denne klassen skyter også på små blinker. Lovise Horn fikk fire bom, men tross tilleggstid på tredve sekunder per bom gikk hun inn til en soleklar førsteplass etter et vanvittig tempo i sporet.

Det samme gjaldt også Oscar Joberg Horn og Thorben Grytnes Thornquist, de hadde tre bom hver, det holdt likevel til en første- og tredjeplass.

Siste utøver fra klubben som var med på lørdagen var Lotte Haga, hun er 19 år og tok kontakt med klubben i høst da hun hadde valgt skiskyting som tema på en skoleoppgave. Hun har vært med på treninger og det er utrolig tøft gjort å dra skoleoppgaven så langt at hun stiller på startstreken i kretsmesterskapet.

Lørdag ettermiddag hadde 82 skiskyttere fra Telemark, Aust-Agder og Vestfold gjennomført et flott stevne på Bibo, og ekstra stas for arrangørklubben IL Ivrig var det at så mange av deres egne utøvere hevder seg.

Enda flere topplasseringer søndag

NYBEGYNNER: Vilde Joberg Horn traff blink på alle sine skudd! Foto: Stian Ormestad.

Søndag var det KM Sprint og Ørn IF fra Telemark hadde hovedansvaret for gjennomføring av dette rennet. Noen færre deltagere totalt sett, men IL Ivrig hadde nesten med like mange som på lørdagen. Sol, lite vind og god stemning er fantastiske rammer for nok en flott dag på Bibo.

FULL FART! Sebastian Joberg Horn setter ut på jakt etter det som skal bli KM-gull på hjemmebane. Foto: Stian Ormestad.

Fortsatt mye god skyting på de yngste, og i G12 ble det tett mellom lagkameratene Oscar Joberg Horn og Thorben Grytnes Thornquist, da sistnevnte traff på alle ti, mens Oscar måtte svinge innom strafferunden tre ganger. Fire sekunder skilte de to etter målstreken, og Oscar trakk det lengste strået.

Lovise Horn vant J12 og hadde bare en bom i dag, og kunne smile fra øre til øre for enda en seier.

I de eldre klassene hvor KM skal avgjøres tok Nora Njølstad Randby hjem enda en førsteplass. I G14 kom Robert Ursin-Holm Walle på en andreplass, foran Vebjørn Horn, men i premieutdeling for KM kan de rykke en plass opp, da førsteplassen i klassen ikke kommer fra kretsen.

Det betyr dobbelt kretsmester på Robert, og dobbelt andreplass for Vebjørn.

TREDOBBELT IVRIG: Hele pallen gikk til IL Ivrig i den største klassen G14: Robert Ursin-Holm Walle foran Vebjørn Horn og Sindre Andreas Søby. Foto: Privat.

Sebastian Joberg Horn vant G15, Annika Dahl tok en tredjeplass i J16 og Lotte Haga en andreplass i K19.

I FINT DRIV: Vebjørn Horn kaster lua i det vintersola dukker opp i vinterkulda. Foto: Stian Ormestad.

 

Løpende opptak av nye skiskyttere

Dette var det aller siste skiskytterstevnet i Re kommune, et fantastisk todagers arrangement. Neste sesong «smeller» det i nye Tønsberg kommune, men IL Ivrig vil fortsatt ha plass til flere som er nysgjerrig på skiskyting – og de ønsker velkommen til et flott anlegg.

– Det er bare å ta kontakt, for skiskytterskole arrangerer vi fortløpende, kan leder i gruppa fortelle, Øyvind Ustad Andersen.

LYKKEBRILLER: Thorben Grytnes Thornquist er klar for søndagens renn. Det siste som sjekkes før start, er lykkebrillene. Foto: Stian Ormestad.

HELT PÅ HJEMMEBANE: Robert Ursin-Holm Walle bor bare noen meter fra skistadion. Foto: Stian Ormestad

PRESISJON: Sebastian Horn plaffer ned blinkene. Foto: Stian Ormestad.

IVRIG-DUELL: Håkon Milliam Ustad jager på klubbkamerat Robert Ursin-Holm Walle. Foto: Stian Ormestad.

HEIA – HEIA! Lovise Horn raser forbi publikum. Foto: Stian Ormestad.

NYDELIGE FORHOLD: Bibo idrettspark viste seg fra sin flotteste vinterlige side denne helga. Foto: Stian Ormestad.

Se alle bildene fra skiskytterhelga på Bibo!

Les også: Fra alle oss, til denne gjengen – TUSEN TAKK!

Les mer om sport i Re.