Vinterens første poengrenn: – Det viktigste er å delta!

POENGRENN: Mange gleder seg nok stort til det blir tirsdag kveld og vinterens poengrenn-sesong er i gang! Dette bildet er fra sesongstarten for fire år siden. Foto: Stian Ormestad.

BIBO: Mange barn i alle aldre gleder seg stort til tirsdagskvelden – for da går startskuddet for vinterens poengrenn. I fjor deltok rundt 200 barn fra 2 – 3 år og oppover.

Sjekk også: Fra alle oss, til denne gjengen: – Tusen hjertelig takk!

Poengrenn har lange tradisjoner i Re, og IL Ivrigs kombinasjon av skiskole og renn er veldig populært.

Tirsdag 8. januar er det oppstart for denne vinteren, og målet er å få til poengrenn hver tirsdag – unntatt vinterferieuka – til uti mars måned.

Veldig fine forhold på kunstsnø

HELT KANON! Snøproduksjonen har vært i gang helt siden slutten av november, kan Sven Arne Horn i IL Ivrig fortelle til ReAvisa. Foto: Stian Ormestad.

– Det kan være lurt å være tidlig ute, hvert fall på årets første poengrenn, råder Svein Olsen, alt-mulig-mann og løyperigger i IL Ivrig til ReAvisa. Påmeldingen åpner klokka 17.15, og skiskolen starter klokka 18.00. Poengrennet starter klokka 18.30.

IL Ivrig rapporterer om veldig fine forhold på Bibo, med en 1.250 meter lang trase på kunstsnø. – Vi har laga en veldig god såle, så løypa kommer til å var utover vinteren, uansett vær – regner vi med. Målsetningen er 8 – 10 poengrenn i vinter.

I fjor var det med rundt 200 barn i alle aldre. Rekorden fra noen år tilbake er rett i underkant av 300. Det er premie til alle som deltar på avslutningen, når skisesongen er over.

– Alle kan velge om de vil gå på tid eller ikke, forteller Svein. – Det viktigste er å delta!

– De som velger å gå på tid, kan sjekke resultater på Ivrigs nettside ganske umiddelbart etter rennet.

Kan varme deg på nystekte vafler og saft

De eldste går hele sløyfa som per nå er klar på 1.250 meter, de minste går ei lita løype på 600 meter. Alle kan delta, enten de er noen racere på ski allerede, eller helt i startgropa og vil innom skiskolen først:

– Skiskolen har veldig flinke instruktører: Noen av de eldste aktive Ivrig-løperne, pluss en del flinke foreldre. Skiskolen blir også delt opp i grupper etter alder, akkurat som poengrennet.

Inne i Vålehallen er det kafeteria med saft og nystekte vafler. Det kan være greit, når det er meldt sånt vær som det er meldt:

– Jeg håper ikke det skremmer noen, men det er meldt en del vind. Vi i IL Ivrig håper folk trosser været og kommer!

Poengrennene trekker naturlig nok flest deltakere fra Re, men også mange utenfra Res grenser. – Alle er velkommen, inviterer Svein Olsen på vegne av IL Ivrig.

Les også: Snøkanonene går for fullt på Bibo.

SKI-MEKKA: Bibo idrettsanlegg er også et av Vestfolds flotteste idrettsanlegg om vinteren. Foto: Stian Ormestad.

Sjekk også: Fra alle oss, til denne gjengen: – Tusen hjertelig takk!

Les mer om sport i Re.