Kommunestyret handla gaver til julegaveinnsamlingen

JULEGAVEINNSAMLING: Våre folkevalgtes bidrag til årets julegaveinnsamling, godt hjulpet av Ulrikke på 9 år. Foto: Privat.

REVETAL: Våre folkevalgte gir til Re Røde Kors sin julegaveinnsamling, og oppfordrer andre som har mulighet til å gjøre det samme.

Les også om julegaveinnsamlingen i ReAvisa på papir, des 2018.

Kommunestyret i Re hadde i går besøk fra Revetal arbeid og kompetanse (RAK) som presenterte sin virksomhet.

JULEGAVEØNSKER: Re Røde Kors samler inn, og Re kommune deler ut til de som trenger det mest. På Re-torvet henger ønskelapper på juletreet i 2. etasje. Foto: Privat

Med seg hadde de en liten hilsen til kommunestyret: Eplekjekk og marsipan.

Kjøpte gaver for 2.650 kroner

Men hvordan kunne et helt kommunestyre med 25 folkevalgte klare å dele på gaven?

Da kom ideen fra Øyvind Jonassen (H):

– Vi kunne lodde ut gaven og bruke pengene til julegaver for de som trenger det, altså julegaveønsketreet som står på Re-torvet, referer varaordfører Frode G. Hestnes (FrP), som «tok ballen» og organiserte loddsalg og gavekjøp.

Kommunestyret og administrasjonen kjøpte lodd for 2.650 kroner.

9-åring trådde til for å hjelpe med handlingen

Disse pengene ble etter kommunestyremøtet omsatt til mange gaver til barn og unge i Re som trenger det:

HANDLEPOSER: Dette er noe av det som ble levert hos barneklærbutikken Helt perfekt, som tar i mot alle bidrag i sine åpningstider. Foto: Privat.

Treet på Re-torvet ble besøkt, og det ble plukka gavelapper fra forskjellige aldre, så gikk turen rundt på Re-torvet for å handle gaver.

Varaordfører og følget med folkevalgte måtte ha litt faglig hjelp, så varaordførerens datter, Ulrikke Kottum Hestnes (9), trådde til og ble med som ulønna konsulent og bærehjelp, rapporteres det fra handlerunden.

Oppfordrer alle som kan å bidra til en bedre jul for flere

Til slutt ble gavene levert til julegaveinnsamlingen, der barneklærbutikken Helt perfekt på Re-torvet tar i mot alle bidrag i sine åpningstider.

Kommunestyrets medlemmer oppfordrer andre som har mulighet til å plukke gavelapper fra treet, og på den måten bidra til en litt bedre jul for flere.

Les også om julegaveinnsamlingen i ReAvisa på papir, des 2018.

Les mer om Re Røde Kors sin julegaveinnsamling i ReAvisa-arkivet.

Les mer om frivilligheten i Re.

, ,