Holdt på å blåse bort – men loppemarked ble det!

RAMNES: Etter regnvær og stormvarsel fredag, titter sola fram lørdag – og sånn skal det ifølge værmeldinga fortsette gjennom hele helga. – Flaks, sier loppesjef Ingegerd Holt Brattestå: – Både med været i dag, og at vi redda teltene i uværet som var!

Les også: Ekstremvær på vei mot Vestfold – oppgradert til rødt

Våra-korets loppemarked er en årlig høsttradisjon på Elverhøy i Ramnes. Men i år holdt loppemarkedet på å bli tatt av høststormen.

TATT AV VINDEN: Et markedstelt forsvant over hekken og havna på plenen til naboen. Foto: Privat.

Ekstremværet «Knud» ble oppjustert til rødt før loppemarkedshelga 22 – 23. september 2018, og det ble litt av hvert å henge fingra i for dugnadsgjengen – bokstavelig talt.

– Jeg holdt på å svime av!

– Vinden tok tak i det ene teltet etter det andre, for mens vi holdt fast i det som først ville avgårde, så forsvant det neste. Det havna telt både i hekken til naboen og på plenen til naboen, forteller loppesjef Ingegerd Holt Brattestå til ReAvisa. 

– Jeg holdt på å svime av!

Etter en liten runde med reparasjoner på teltene og enda bedre fortøyning til bakken, ble alt klart for loppemarked likevel:

Strålende fornøyd over knallgode kjøp

LOPPEGENERAL: Ingegerd Holt Brattestå kan puste letta ut i solskinnet lørdag. Samme vær er meldt søndag. Foto: Stian Ormestad.

– Vi holder åpent fra klokka 10 til 16 i dag, og fra 10 til 15 i morgen søndag. Klokka 11.30 blir det auksjon på søndag, minner Ingegerd om. På Elverhøy er det foruten det å gjøre gode kjøp, mulig å handle vått og tørt i kiosken, satse noen kroner på loddsalg med fine premier, med mer.

Da ReAvisa var innom midt på dagen lørdag, var det veldig folksomt. Men dugnadsgjengen i Våra-koret er godt vant med godt besøk: – Det er vel like bra som i fjor, tipper Ingegerd.

Mir (4) fra Tønsberg var strålte spesielt mye over et knallgodt kjøp: – En Pokemon!, viser den stolte 4-åringen fram til ReAvisa.

Les også: – Skulle det være en hollandsk krukke, kanskje?

FULL FART! Det er folksomt på Elverhøy hver høst, når Våra-koret arrangerer sitt årlige loppemarked. Alle i koret trår til på dugnad. Foto: Stian Ormestad.

, , ,