– Re har ikke mindre enn fire korps. Det er fantastisk!

KORPS ER GØY! Våle skolekorps feira 60 år tilbake i 2013. Dette bildet ble tatt i forbindelse med feiringen for fem år siden. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL: Lørdag skal korpsene feires, med konserter, kaffe og lykkehjul på Revetal. Bli med å feire de flotte korpsene våre, i kulturbygda Re!

I fjor kunngjorde kulturministeren at 2018 får offisiell status som «Musikkorpsenes år».

RAMNES OG RØRÅSTOPPEN SKOLEKORPS: Skolekorpset ble starta opp i Ramnes i 1959. I 2007 ble navnet Ramnes og Røråstoppen skolekorps. Foto: Stian Ormestad.

Norges Musikkorps Forbund er 100 år i 2018, og korpsaktiviteten er et av de beste eksemplene på at tradisjon og fornyelse går hånd i hånd, mente kulturministeren.

Ordføreren skal dirigere det store fellesnummeret

Så også her i Re, der vi har hele fire korps. – Det er fantastisk, mener ordfører Thorvald Hillestad som har stått i spissen for å markere «Musikkorpsenes år» her i Re. Det skjer på Revetal lørdag 8. september 2018.

Der skal blant annet ordføreren prøve seg som dirigent på et stort fellesnummer for alle fire korpsene.

Det hele starter med en minikonsert og instrumentdemonstrasjon på biblioteket på Brår klokka 11.00 ved Ramnes og Røråstoppen skolekorps.

GLAGJENGEN: Voksenkorpset i Våle ble stiftet i 1989. Her i aksjon under det siste 17. mai-toget i Våle, før alle har møttes til et stort fellestog på Revetal de siste åra. Foto: Stian Ormestad.

Klokka 11.45 blir det en minikonsert med Blågjengen ved Rema, det blir en minikonsert med Glagjengen ved Re helsehus, og det blir en minikonsert med Våle skolekorps på Re-torvet.

Med andre ord: Korpsmusikk over hele Revetal.

BLÅGJENGEN: Voksenkorpset fra Ramnes starta opp i 1993. Bildet er fra 17. mai-toget i Fon i 2015. Foto: Stian Ormestad.

Gratis arrangement – alle er velkommen!

Klokka 12.15 er det duket for den store finalen, med innmarsj til Revetalparken. Her blir det stand med presentasjon og informasjon, og hvert av de fire korpsene holder en konsert. Her skal også det store fellesnummeret finne sted, dirigert av ordføreren.

Arrangementet er gratis, og alle er velkommen til å feire de fire flotte korpsene våre, her i kulturbygda Re. Konferensier er Oscar Brundtland.

Les også: – Vi er litt stolte når vi spiller i korps, da.

Les om musikkorpsene i Re i ReAvisa-arkivet.

Les mer om kultur i Re.

,