Re-jente imponerte i VM: – Det var veldig motiverende!

TAEKWON-DO-TALENT: Lina sikter nå mot Norgesmesterskapet i november. Foto: Privat.

RAMNES/MINSK: Lina Xiao-Lan Halling er hjemme i Re igjen, med massevis av erfaringer og en fantastisk fjerdeplass fra hennes første junior-VM i Taekwon-do.

I slutten av august gikk VM i ITF Taekwon-do av stabelen i Minsk i Hviterussland. Lina Xiao-Lan Halling (17) fra Ramnes dro til verdensmesterskapet med erfaring fra bare en annen internasjonalkonkurranse fra før av: EM i april.

JUNIOR-VM: Lina Xiao Halling (i midten) konser foran en ny kamp. Foto: Privat.

Både i EM og VM konkurrerte hun i grenen «mønster». Der har hun et program og flere øvelser hun skal gjennomføre så perfekt hun bare kan.

Møtte Nord-Korea i kvartfinalen

Det var nærmere 40 stykker som deltok i Linas gren, og det var mange stornasjoner representert. I kvartfinalen møtte Lina en av de største nasjonene i sporten: Nord-Korea.

– Jeg røk ut i kvartfinalen, mot hun som vant hele klassen, forteller Lina til ReAvisa. Det var i sin fjerde kamp Lina røk ut, så hun hadde allerede vunnet tre VM-kamper.

– Sjøl om det ikke ble noe medalje, så er jeg fortsatt veldig fornøyd med egen innsats og prestasjon!

Lina forteller om mange nye og nyttige erfaringer og en massevis med motivasjon med hjem til Norge. – Det var veldig motiverende og lærerikt, og ikke minst gøy!

Masse adrenalin og full fokus

Gjennom flere lærerike dager med mange nye utfordringer synes Lina de beste minnene fra mesterskapet er fra konkurransedagene.

– Jeg husker godt spenningen før og mellom kampene, forteller Re-jenta, som sjøl ikke husker så mye fra selve kampene på grunn av adrenalinet og fokuset.

Nå ser Lina frem til NM i november og Østlandscup. – Ellers er det jo å trene mot EM til neste år igjen!

RØYK UT MOT VERDENSMESTEREN: Lina Xiao-Lan Halling fra Ramnes i Minsk i forbindelse med junior-VM i Taekwon-do. Foto: Privat,

Les mer om sport i Re.