Torjus Sleen har allerede tatt ett NM-gull. I kveld kjemper han om et nytt – nesten på hjemmebane.

(NESTEN)HJEMMEFAVORITT: Foningen Torjus Sleen (21) er en av favorittene i NM. I kveld skal det sykles temporitt i Andebu. Da er det om å gjøre å holde tunga rett i munnen… Foto: Odin Sleen.

FON/ANDEBU: Torjus Sleen har allerede et NM-gull i lomma, etter strålende sykling i U23-fellesstarten sist søndag. I kveld skal han tråkke til igjen, med start og mål i Andebu sentrum.

Les også: NM-gull til Torjus Sleen!

Torjus Sleen (21) vant U23-fellesstarten på 144 kilometer i Sandefjord søndag 17. juni – første dag av NM, som fortsetter til og med søndag 24. juni. I kveld, torsdag 21. juni, er det temporitt i Andebu.

NM-GULL! Sykkel-NM 2018 starta med NM-gull på den aller første øvelsen for Torjus Sleen fra Fon. I kveld fortsetter NM med start og mål i Andebu sentrum. Foto: Odin Sleen.

– Alltid moro å sykle

Torjus har fokusert på å trene og hvile siden NM-gullet søndag. Han forteller til ReAvisa at han gleder seg veldig til i kveld, for det er alltid moro å sykle:

– Ambisjonene er å gjennomføre ett bra løp, så må resultatet bli som det blir. Men gjennomfører jeg et godt løp tror jeg at jeg kommer til å være ganske høyt oppe. Er jeg topp 10 er jeg fornøyd, sier Torjus til ReAvisa.

– På tempo får man ikke gjort så mye med hvor fort de andre kjører, men får jeg gjennomført et bra løp så tror jeg at det kommer til å gå fort.

Fasiten får vi når toppsyklistene krysser målstreken i Andebu sentrum i kveld.

Fire fra Re til start så å si på hjemmebane

DET RIGGES TIL SYKKELFEST: Tidlig på morgen i Andebu er forberedelsene i full gang. Foto: Stian Ormestad.

Torjus starter rett over klokka 20.00 med startnummer 14 på brystet, og Iver Johan Knotten fra Bjune rett etter med startnummer 7. Kristian Klevjer fra Sørby starter rett over klokka 19.00 med startnummer 62, og Johan Bakken starter rett før klokka 19.00 med startnummer 74. 

Til slutt starter Edvald Boasson Hagen med startnummer 1.

Ny fellesstart søndag

Fredag er det gateritt i Sandefjord, der Kristian Klevjer er i sitt ess, ifølge Henning Larsen i Re SK.

NMs siste øvelse er senior fellesstart på søndag. Der håper Torjus å være med å hjelpe laget så godt som mulig:

– Også får vi se hvem av oss som er der på slutten. Vi har veldig mange som er bra på laget nå, så det blir spennende og se hva vi kan få til.

TOPPLAG: Torjus Sleen sykler topplaget Uno-X Norwegian Development. Foto: Odin Sleen.

Les mer om Torjus Sleen, og se video fra da han som 17-åring ble Årets idrettsnavn i Re:

Les mer om sport i Re.