AP, H, MDG og SV samler seg om regnbueflagg i Re

BER OM EN AVSTEMNING: De fire partiene som har gått sammen om interpellasjonen representerer nesten halvparten av representantene i kommunestyret. De håper på flertall, etter å ha bedt ordføreren om å gjennomføre en avstemning i dagens kommunestyremøte. Arkivfoto: Stian Ormestad.

REVETAL: Foran kveldens kommunestyremøte har et breit tverrpolitisk initiativ sett dagens lys. Fire partier går sammen for å heise regnbueflagget i Re.

Gruppelederne Trude Viola Antonsen (AP), Tove Øygarden (H), Kari Proos (MDG) og Heming Olaussen (SV) står alle bak en interpellasjon som ber ordføreren sørge for at Re kommune heiser regnbueflagget under Pride-dagene i slutten av juni.

Et viktig signal fra kommunens flaggstenger

De fire partiene representerer nesten halvparten av representantene i kommunestyret – 11 av 25. De ber om at ordføreren tar saken opp til avstemming, og håper på å få med seg flertallet.

Fordi: – Denne symbolske handlinga vil vise at Re slutter seg til de mange kommunene i Norge og verden over som ønsker å vise sin støtte til og solidaritet med medmennesker som historisk sett har vært utsatt for forfølgelse, skyldfølelse og skam på grunn av sin seksuelle legning.

– Å heise flagget fra kommunens flaggstenger vil vise at Re kommune gir et klart uttrykk for vår støtte til likestilling mellom ulike kjønnsuttrykk, og til den sentrale verdien at alle mennesker er like mye verdt, sier de fire gruppelederne.

Ber om en avstemning i kveldens kommunestyremøte

I interpellasjonen står det at «utgiftene til et flagg bør være overkommelige. For øvrig vil en slik solidaritetshandling ikke koste oss noe. Men det kan bety mye, ikke minst for de mange reinger som er homofile, lesbiske, bifile eller transpersoner».

«Vil ordføreren sørge for å gjennomføre forslaget?»

«Vi ber om at saken tas opp til votering, slik det er anledning til i følge vedtatt reglement for interpellasjoner».

Kommunestyret møtes klokka 14.00 tirsdag 19. juni 2018. Møtet kan følges fra sidelinja i toppen av kommunehuset på Revetal, eller via direkteoverføring på nett.

Se direktesending fra kommunestyremøtet i Re (fra klokka 14.00 tirsdag 19. mai 2018).