Vil du ha en liten bit av Ramnes kirke?

TREARBEIDER: Unike, lokale suvenirer laga av takbjelker fra Ramnes kirke. Foto: Privat.

RAMNES: Fram til Ramnes kirke åpnet til konfirmasjonene i slutten av mai var det store reparasjoner av råteskader i taket. Noen biter av takbjelkene var hele og pene, og da dukka det opp en artig ide…

Som mange har fått med seg foregår det en stor renovering av Ramnes kirke. I våres ble noen takbjelker bytta ut på grunn av råteskade, og i sommer legges taket om og kirka kalkes.

RAMNES KIRKE: Kirka er reist en gang på 1100-tallet. Vi veit fra Snorre Sturlasons «Heimskringla» at det var ei kirke her da slaget på Re sto i 1177. Foto: Stian Ormestad.

Unike, lokale suvenirer

Men sjøl om det var betydelige råteskader på takbjelkene, var det likevel noen meter med friskt materiale, lys og pen ved. Ideen om å lage suvenirer av den friske veden ble lagt fram, og Ramnes menighetsråd kasta seg over ideen.

En av bygdas lokale trekunstnere, Ole Hans Lunde, ble utfordra og laga forslag til ulike nytte- og pyntegjenstander som kan lages av de gamle stokkene, heter det på nettsiden til kirken i Re:

– Menighetsrådet valgte ut tre gjenstander som man tror kan være til både nytte og glede for alle som har sin tilknytting til kirka. Det er små boller, bjeller og hjerteoppheng som selges for hundre kroner per stykk.

Pengene går til nytt piano

– Menighetsrådet har en del gavepenger stående, og sammen med inntekter fra suvenirsalg tror vi et nytt piano kan bli en realitet.

Suvenirene selges etter gudstjenestene i Ramnes, og ved henvendelse til leder for Ramnes menighetsråd, Synnøve Finnerud.

Hun er å treffe på telefon 995 04 117 eller epost tosfinne@online.no.

Les mer om kirkene i Re.

,