«Pink cup» hos Re golfklubb: – En gøyal turnering!

PINK CUP: Kristen Seeberg, Wenche Walmestad, Liv Hansen og Else Bergseth Jacobsen stilte alle opp i rosa under «Pink cup» på Re golfbane. Foto: Amalie Andersen.

REINE: Liv Hansen, med de andre damene i Re golfklubb bak seg, arrangerte «Pink cup» på Re golfbane for femte gang, til inntekt for Kreftforeningen.

Sola skinte da lokalavisa kom innom Re golfklubb sist torsdag. Liv Hansen og flere av de andre damene i golfklubben gikk rundt med rosa T-skjorter, capser og pins hvor det sto «Pink cup».

HOVEDANSVARET: Liv Hansen i Re golfklubb. Foto: Amalie Andersen.

– Dette er en landsomfattende cup for golfklubber, hvor man kan melde seg og formålet er å tjene inn penger til Kreftforeningen, forteller Liv Hansen som har ansvaret hos Re golfklubb.

En gøyal turnering!

Hos Re golfklubb blir det laga en turnering som alle medlemmer kan være med på, før kvelden avsluttes med auksjon og loddtrekning fra loddsalg tidligere på dagen.

Og sjøl om en turnering kan høres skummelt ut, er ikke det formålet med turneringa under «Pink cup».

– Du hører jo at dette ikke akkurat er en seriøs turnering, sier Liv og ler da reglene for turneringa blir ropt opp.

Man skal blant annet bruke skaftet på golfkølla for å få ballen i det ene hullet – noe man aldri gjør ellers i golf. Og i tillegg følger det med en rebus, hvor man kan hente inn noen ekstra poeng.

ROSA STEMNING: Re golfbane var prega av rosa stemning sist torsdag. Foto: Amalie Andersen.

Alle støtter Kreftforeningen hundre prosent

Helt siden starten for fem år siden, har Re golfklubb økt omsetningen i «Pink cup» for hvert år. I fjor holdt det faktisk til en plass i hovedcupen, som ble holdt på seinsommeren.

BILJARD: Det var ikke helt normale tilstander under torsdagens turnering på Re golfklubb. Her måtte Truls Gran bruke biljardferdighetene sine for å få ballen i hullet. Foto: Amalie Andersen.

– Hele poenget med dette er jo at vi vil vise at vi støtter Kreftforeningen og at alle medlemmene våre støtter det hundre prosent, forteller Liv.  

Alle pengene som Re golfklubb tjener inn denne kvelden går til Kreftforeningen. Og klubben tjener altså penger ved å selge lodd og auksjonere bort diverse ting:

– I år har vi for eksempel et rosa trillebår som vi har fått sponset. Vi har også fått sponset noen utrolig fine ulltepper, en vinkelsliper og diverse golfutstyr.

En helt fantastisk dag

Og da turneringa var i gang i solsteika hang ReAvisa seg på golfspillerne Anita Krystad, Anne Karin Nielsen, Svein Holm og Truls Gran som sammen dannet ett av de åtte lagene som var med.

Og sjøl om noen baller gikk for kort, noen for langt, og noen havna i bekken, var humøret på topp.

– Dette er jo en helt fantastisk dag og et flott arrangement, forteller Anita og Anne Karin.

– Og alle stiller jo opp. Både nye og gamle medlemmer, og unge og eldre mennesker, avslutter de mens de går over golfbanen for å fortsette turneringa sammen med lagkameratene sine. 

GODT HUMØR: Det var både fint vær og god humør under turneringa til inntekt for Kreftforeningen. Foto: Amalie Andersen.

Les mer om sport i Re.

,