Går det virkelig an?

BRÅTABRANN: Dette bålet ble slokka av brannmannskaper med tankbil mandag kveld. Foto: VIB.

RE: Tross ekstrem skogbrannfare og alle ressursene som bindes opp til Revac-brannen: En bonde valgte å fyre opp en real bråtabrann i kveld…

Det var rett etter klokka 18.00 mandag kveld 28. mai at skogbrannvaktflyet spotta et større bål i Re. De varsla 110-sentralen:

Brant bygningsmaterialer og avfall

– Vi rykker ut, uten en eksakt adresse, men vi så røyken, skriver Vestfold interkommunale brannvesen (VIB) på sin Facebook-side. Det var bygningsmaterialer og avfall som brant.

– Vi slokka bålet med tankbilen, sier brannmester Trond Abrahamsen, som minner om at ettermiddagens lette regnbyger er ikke nok, det er fortsatt svært tørt.

– Vi trenger rotbløyte før brannfaren i terrenget reduseres betraktelig. Enhver plikter å ikke drive med aktivitet som kan føre til brann.

Tre branner på rappen i Re

Og ekstra stor pekefinger mot all slik aktivitet har det vært etter de siste dagenes branninnsats, som har krevd store ressurser:

Først brant det i et bolighus på Revetal, som viste seg å værer en liten hasjplantasje.

Deretter begynte det å brenne hos Revac på Linnestad, en brann som slokkes enda – 36 timer etter den ble oppdaga.

Og nå måtte brannmannskaper ut og slokke et bål, som med viten og vilje var tent på – tross en hel haug med advarsler mot akkurat det.

Går det virkelig an?

Brannvesenet delte først oppdateringen på sin egen Facebook-side. Der er reaksjonene sterke. – Går det virkelig an?, skriver en.

– Ja, man kan jo virkelig begynne å lure på hva enkelte tenker med, de fleste av oss sitter å holder pusten, og i hvert fall nå når dere har hatt den brannen i Re å ta dere av, skriver en annen.

– Godt det gikk bra denne gangen!

NOK Å FINNE PÅ: Brannvesenet har hele vårparten minna om stor brannfare i Re, men ekstra innstendig når store ressurser bindes opp til Revac-brannen på Linnestad. Foto: VIB.

Les flere saker fra politiloggen i Re.