Brannårsak: Hasjplantasje i kjelleren – midt på Revetal

HASJPLANTASJE: I dette huset, midt på Revetal, er det blitt produsert hasj – eller hvert fall forsøkt. Torsdag 24. mai tok det fyr i kjelleren, der det var dyrka snaut hundre planter. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL: Det begynte å brenne i huset midt på Revetal etter at elektriske varmelamper, som sørga for hasjproduksjon, velta og tok fyr.

Les også: Alle nødetater rykker ut til husbrann på Revetal.

Trine Berg, etterforskningsleder på politikammeret i Tønsberg, forteller til ReAvisa at det var et overraskende syn som møtte nødetatene i går kveld, da de tok seg inn i den veldig røykfylte boligen midt på Revetal.

SPERRA AV: I påvente av politiets krimteknikere. Foto: Stian Ormestad.

Røykdykkere søkte gjennom alle tre etasjer på leit etter mennesker i nød, men fant heldigvis ingen folk. Men derimot fant de en liten hasjplantasje i kjelleren.

Varmelampe-teorien står sterkt

– I underkant av hundre planter, anslår Trine Berg til ReAvisa. Ganske snart ble huset og tomta sperra av med politisperrebånd, og det ventes krimteknikere til stedet om kort tid. Men teorien om at varmelamper førte til brannen, står sterkt.

Røyken velta ut av kjelleren da kjellervinduene ble knust for å komme til i slokkinga. Det var tydelige tegn på at brannen hadde starta og var sterkest der.

Ambulansepersonell ble også værende en stund lenger på stedet enn vanlig. Blant de som oppdaga brannen og var på stedet, er det noen som har tatt kontakt med ReAvisa og forteller at de har følt seg uvel.

ALLE NØDETATER ER PÅ STEDET: Forbipasserende oppdaga brannen. Foto: Stian Ormestad.

Ifølge Trine Berg skal ikke det ha noe med at det brant i hasjplanter å gjøre.

To er pågrepet – sitter nå i avhør

Trine Berg forteller at politiet har pågrepet to stykker som leier huset, og de sitter i avhør i skrivende stund.

Politiet veit ikke om disse bodde på adressen, men de skal hvert fall ha tilgang til huset i Gamleveien. Huset var tidligere i kommunalt eie, men ble solgt i fjor.

Les mer om brannen på Revetal her.

Husker du denne? De nye driverne av Blomsterlåven hadde også «grønne fingre»

STÅR PARAT: Helsepersonell er på plass utover kvelden. Foto: Stian Ormestad.

Les flere saker fra politiloggen i Re.