Torsdag brenner dette huset ned til grunnen

REALISTISK ØVELSE: Fresteveien 106 skal settes fyr på, øves i, og så brennes kontrollert ned torsdag 5. april 2018. Foto: VIB.

FRESTE: Brannmannskapene skal øve med skjæreslukker, overtrykksventilering med vifter og røykdykkere. Røyk og ild vil være særlig synlig for de som kjører sørover på E18 i retning Gulli, Tønsberg og for trafikantene på Bispeveien.

Øvelsen vil pågå hele torsdag 5. april. Som avslutning lar brannvesenet flammene få overtaket og huset brenner kontrollert ned.

Alle røykdykkere må ha en årlig godkjenning

Vestfold interkommunale brannvesen (VIB) skal trene 17 røykdykkere.

– Alle våre brannmannskaper må ha årlig godkjenning for å kunne røykdykke når det står om liv og verdier. Fordi røykdykking kan være risikofylt krever myndighetene årlig medisinsk test og varm øvelse, som denne.

– Vi er takknemlig for at brannvesenet får anledning til å øve reelt i hus som allikevel skal rives, sier beredskapskoordinator Andrew Wright.

Alle godkjenninger er innhenta og avfallet etter nedbrenningen vil bli miljøriktig håndtert. Brannvesenet har dispensasjon for denne øvingsvirksomheten.

– VIB ber om forståelse for nødvendigheten av øvelsen og de eventuelle forstyrrelser publikum vil kunne oppleve. Det kan være formålstjenlig å holde dører og vinduer lukket i nærområdet for å unngå eventuell plage fra røyken.

Dette er ikke første gangen brannvesenet øver på Freste: