Re-russen samla inn over 90.000 kroner til kreftsaken

RE-RUSSESTYRET: I tilfeldig rekkefølge – og noen fraværende – Amalie Olsen Gjersøe, Jonas Haug, Lene Hansen, Maiken Hov, Marthine Pettersen, Mathilde Klemmetsby Jensen, Nina Døvle, Thea Sofie Thode og Truls Andersen. Foto: Stian Ormestad.

BERGSÅSEN: – Vi får ikke endelig svar på innsamlingen før om ei uke, men hittil så har vi samla inn 90.867 kroner, forteller Amalie Olsen Gjersøe.

Det var søndag 4. mars at Re-russen tok sin viktigste russeknute: De gikk fra dør til dør og samla inn penger i Krafttak mot kreft.

Fortsatt mulig å gi!

Nesten tre ganger så mange bøssebærere som i fjor hadde meldt seg, og Re-russen hadde oppretta både vipps og en digital innsamling, fortalte mediaansvarlig for Re-russen Amalie Olsen Gjersøe – nyslått Ridder av Re. 

Det ga resultater: Foreløpig opptelling søndag kveld viser over 90.000 på kalkulatoren. Endelig opptelling i løpet av ei ukes tid vil kanskje tippe 100.000?

For det er fortsatt mulig å gi, hvis du ikke møtte på en bøssebærende russ på søndag: Enten på vipps til 421044 eller på nett.

Kort om Krafttak mot kreft:

  • Krafttak mot kreft er Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon, starta opp i 2006.
  • Det er blitt samla inn over 260 millioner kroner til kreftsaken gjennom Krafttak mot kreft.
  • Krafttak mot kreft foregår de to første ukene i mars hvert år. Da besøker nærmere 25.000 bøssebærere norske husstander.
  • Pengene går til til viktig kreftforskning og til tilbud til de som er berørt av kreft. I 2018 er temaet senskader etter kreftbehandling.
  • En stor andel av bøssebærerne er russ, i tillegg til bygdekvinnelag, frivilligsentraler, andre lag og foreninger og bedrifter. 
  • Kreftforskning har kommet langt siden det i 2006 ble samlet inn 4,5 millioner kroner under Krafttak mot kreft, til i dag hvor vi nærmer oss 50 millioner kroner under aksjonen.

Her kan du gi til Re-russens Krafttak mot kreft!

Les også: Til helga kan du få en Ridder av Re på døra

Les mer om frivillighet i Re.

,