Tirsdag brenner det i Bjunegrenda

SKAL BRENNES NED: Bjunegrenda 16 går opp i røyk i morgen, tirsdag 28. november 2017. Foto: VIB.

BJUNE: Brannvesenet setter fyr på en bolig i Bjunegrenda. Der skal det øves på røykdykking og forskjellige slokkemetoder, før huset brenner helt ned.

– Realistiske øvelser gjør brannmannskapene bedre. Tirsdag 28. november får de rik anledning til å øve i boligen i Bjunegrenda 16 i Re, melder Vestfold interkommunale brannvesen (VIB) i en epost til ReAvisa.

ØVELSE: Rett borti gata, på Freste, fikk brannmannskaper lov å gjennomføre en liknende øvelse i fjor. Foto: Stian Ormestad.

Røykdykkere må godkjennes hvert år

Et 15-talls mannskaper øver røykdykking og forskjellige slukkemetoder, før de til slutt lar bygget brenne kontrollert ned.

– Myndighetene krever årlig godkjenning av røykdykkere, fordi denne type innsats for å redde liv og verdier anses som særlig risikofylt. Vi er svært takknemlig for at eiere av rivningsobjekter tar kontakt med brannvesenet slik at VIB får øve under realistiske forhold, sier beredskapskoordinator Andrew Wright.

Brannvesenet har generell dispensasjon til nedbrenning i øvelseøyemed fra miljømyndighetene, for øvrig har eier av byggingen alle tillatelser på plass, inkludert en plan for miljøriktig håndtering av avfallet etter nedbrenningen.

Fra klokka 10 og utover dagen vil røyken fra øvelsen være synlig.

Les mer om fjorårets øvelse – også i Re – og se video: