Se Amalie (18) fra Re fronte #ikkegreit

RE/BERGEN: Amalie Olsen Gjersøe følges av godt over 100.000 på YouTube. Nå fronter hun en kampanje mot hatytringer – se video over.

Les også: Amalie følges av tusenvis i sosiale medier

Hatytringer er et stort problem, både blant unge og voksne. I dag gikk nettsiden hatytringer.no live, melder Regjeringen.no. Allerede er ikkegreit.no lansert.

Amalie Olsen Gjersøe (18) sin hobby strekker seg langt utover det vanlige Re-livet. Fra jenterommet på gården spiller hun inn videoer som når ut til tusenvis av unge jenter og gutter. Foto: Synne Eggum Myrvang.

Her finner du info om hatytringer og tips og råd til unge og voksne som blir utsatt for hatytringer.

Det er #ikkegreit

YouTube-kjendisen fra Re Amalie Olsen Gjersøe (18) lanserte i dag nettsiden og kampanjen #ikkegreit, sammen med barne- og likestillingsminister Solveig Horne (FrP) og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Statsråd Horne er glad for at Amalie snakker om hatytringer:

– Ytringsfriheten står sterkt og den skal vi verne om. Vi må tåle en skarp formulert debatt, men vi skal ikke akseptere hatytringer. Jeg er opptatt av at de unges stemmer skal bli hørt og at de som opplever hatytringer må si ifra til enten foreldre eller lærere, sier Horne.

I kampanjen #ikkegreit fikk Amalie Olsen påtegnet hatytringer på kroppen. Hun synes det er viktig å være med på kampanjen.

– Det var viktig for meg å fronte denne kampanjen fordi jeg som mange andre får hat, og det synes ikke på utsiden. Ved å tegne disse ordene på kroppen min, viser jeg at jeg bærer alle de stygge ordene med meg hver dag.

AMALIE OG ERNA: Amalie Olsen Gjersøe har selskap av statsminister Erna Solberg i videoen. Foto: Stian Ormestad.

– Hat bryter ned en person

– Jeg synes ikke hat er greit, hat er med på å bryte ned en person, sier Amalie.

I videoen har hun selskap av blant annet statsminister Erna Solberg (H).

– Regjeringen vil styrke kunnskapsgrunnlaget om hatefulle ytringer. Dette er viktig for å utvikle egnede og målrettede tiltak for å motvirke hatefulle ytringer, heter det i pressemeldingen som også kan leses på Regjeringen.no.

Les også: Amalie følges av tusenvis i sosiale medier – og se videoen hun lagde til ReAvisa:

Les mer om Amalie Olsen Gjersøe.

, ,