– Velkommen til en større og enda bedre butikk!

EIERE: Ole Magnus Bentzen (55) og Thomas Anthonisen (52) ønsker velkommen til nyåpning av Power Revetal torsdag 2. november. Ole Magnus har drivi elektrisk forretning på Revetal siden 1985. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL: I dag holder Power Revetal stengt, og bak de stengte dørene er det et digert kaos. Alt skal på plass før nyåpning i en utvidet butikk i morgen tidlig, torsdag.

Det starta i 1985, nærmere bestemt midt på sommeren, 1. juli:

Ole Magnus Bentzen (55) åpner som 23-åring dørene til sin egen butikk på Revetal, i de første Arve Gran-lokalene, som nå er rivi. Denne bygningen lå der parkeringshuset ligger i dag.

NYÅPNING: Det blir tidlig på’n for både kunder og ansatte torsdag 2. november! Foto: Stian Ormestad.

Fra 1 til 17 ansatte

– Mange tror i dag at jeg starta butikken, men jeg overtok den. Det var Nøtterøy elektriske som hadde en avdeling på Revetal, men de solgte butikken etter noen få år. Da var det mest lampeskjermer i sortimentet, egentlig, sier Ole Magnus og ler.

– Jeg husker godt da vi prøvde oss med den første TV-en. Det var starten på veien til det de fleste kjenner oss som nå – alt innen hjemmeelektronikk.

En annen viktig forandring, var at butikken fra da av het Revetal elektriske. Så har navnene bytta på etter hvert som kjedene har bytta navn, som sist fra Expert til Power. Butikken har vokst i både areal og ansatte:

– Jeg begynte jo helt mutters aleine her. Nå er vi 17 ansatte. Og vi har både flytta og utvida, og med den siste utvidelsen nå får vi 800 kvadratmeter butikk. I tillegg kommer lager og kontorer.

– Men vi er ikke så opptatt av kontorer. Det er her uti butikken at ting skjer!

HØYT OG LAVT: Mye skal på plass, og Power-kledde folk er høyt og lavt for å få alt klart før nyåpning. Hvor mange finner du på bildet? Foto: Stian Ormestad.

– Det kreves mye for å overleve i denne bransjen

Ole Magnus har også fått med seg en til på eiersiden. Thomas Anthonisen (52) begynte som 26-åring å jobbe i butikken i 1991. Han ble headhunta fra en annen elektrisk butikk.

DRIVER SAMMEN: Ole Magnus og Thomas har jobba sammen i 27 år, og eier og driver butikken sammen i dag. Foto: Stian Ormestad.

Nå eier de to butikken sammen, henholdsvis 80 og 20 prosent. De digger jobben sin.

– I denne bransjen er det aldri stille. Det er noe nytt hele tida, med en fantastisk teknologisk utvikling. Tenk bare på alt som har skjedd i løpet av de tiåra vi har drivi med dette!

– Vi må hele tida omstille oss og oppdatere oss, forteller Ole Magnus og Thomas, og kommer med et eksempel:

– Av mange mål vi har satt oss opp igjennom, var et å bli best på TV. Det er vel ti år siden vi hadde den største TV-veggen i Norge – bortover hele her, peker Ole Magnus. Alle som var innom butikken på den tida, husker nok det. Butikken ble tapetsert med TV-er.

Ole Magnus skryter av en framoverlent arbeidsstokk som står på. Det kreves for å overleve i denne bransjen.

– Vi har vært flinke til å få til ting. Det gjelder å være litt kreativ, sette seg mål – og nå dem.

– Veldig flott å drive butikk på Revetal!

Han skryter også av Re-torvet og Sjur og Martin Gran som trekker i trådene.

ENDA FLERE HYLLEMETER: Butikken blir større, og utvalget enda bedre. De 180 nye kvadratmeterne kommer etter at veggen er slått ut til nabolokalet, der Reveny var fram til nedleggelsen tidligere i år. Ombyggingen har foregått siden midten av september. Foto: Stian Ormestad.

– Det er så flott å drive her på Revetal. Det er en velvilje som er helt utrolig, for når vi som driver butikk spør om noe, så snur de seg rundt på hælen og fikser det. Hvis jeg sier at jeg trenger det og det, så er det håndtverkere her dagen etter.

SUPPORT-BUA: I dette hølet i veggen kommer ei splitter ny support-bu, der folk kan få hjelp med telefoner, iPader, med mer – så det ikke skaper kø i kassa. Foto: Stian Ormestad.

Ole Magnus har eksempler på det motsatte, der det aldri blir greie på noen ting. Sånn er det ikke på Revetal.

– Det er det som er så flott med Sjur og Martin. Her er det ikke noe tull, her er det bare å kjøre på og få fiksa det!

På den andre siden, en stor og god elektrisk forretning er viktig for senteret. Her trekker alle aktører i samme ende av tauet og får til noe bra sammen.

Sånn blir det god butikk for alle sammen – også Power Revetal.

– Det går veldig bra, vi har en veldig høy omsetning, på den andre siden er det dårlige marginer om dagen. Men det viktigste for oss er tilbudet til kundene, at vi har en jobb og at alle får lønna si.

– Det går veldig greit rundt, og det er hele målet vårt, forteller Ole Magnus til ReAvisa.

Torsdag åpner han og resten av Power-gjengen butikken grytidlig, klokka 07.00 på morgen, og det gleder de seg til: – Velkommen til en større og bedre butikk!

Les mer om næringslivet i Re.

ÅPNER GRYTIDLIG: Klokka 07.00 torsdag 2. november ønsker Ole Magnus og Thomas velkommen til en utvida butikk på Re-torvet. Her er det godt å drive butikk: – Det er sånne små ting, som at kundene skryter av at det går an å parkere rett uttafor butikken – uten å slå døra borti bilen ved siden av.