Re-gutta ga gass foran 40.000 tilskuere

RASKE REINGER: Kjetil Bergan (29) og Martin Haslestad (27). Foto: Stian Ormestad.

OSLO/RE: Sist helg satte Oslo motorshow ny publikumsrekord med godt over 40.000 besøkende. Blant de heldige som fikk vise seg fram var to raske reinger.

Martin Haslestad (27) fra Revetal, oppvokst i Våle, kjører crosskart 650-klasse, og Kjetil Bergan (29) fra Høyjord, oppvokst i Undrumsdal, kjører crosskart extreme. Aldri har de hatt flere tilskuere enn sist helg:

FULL FART: Kjetil Bergan i sitt lille, grønne lyn. Foto: Stian Ormestad.

– Rått å kjøre foran så mange mennesker, forteller de til ReAvisa. Blant de mange på tribunene, var det flere som hadde reist fra Re for å heie.

– Det var skikkelig kult!

Mens Kjetil har en lang bilsportkarriere bak seg i flere grener, debuterte Martin denne sesongen – men kom allerede i sin første sesong på en sterk fjerdeplass sammenlagt i NM. Kjetils klasse er ny i Norge, og har ikke NM-status foreløpig.

Under Oslo motorshow kjørte de oppvisning, og ikke på tid eller plassering. Men de fikk vist fram både seg sjøl og sporten på en god måte – på to hjul i svingene.

– Det var skikkelig kult, og sjøl om det ikke var noe konkurranse ble det litt nerver når man skal kjøre foran et så stort publikum, forteller gutta til ReAvisa. De ga bånn gass og fikk stor applaus for spektakulær kjøring.

TALENT: En reing tok medalje i årets NM – Alexander Heum (13) fra Undrumsdal. Foto: Privat.

Sikter mot medalje i 2018-sesongen

Nå sikter begge mot en ny sesong, der Kjetil prøver å få flere med i den relativt nye crosskart extreme-klassen. Martin er sulten på en NM-medalje i 2018, han var bare ett fattig poeng unna bronseplassen i år.

Videre i NM-sammendraget i denne klassen finner vi flere reinger: Kristoffer Lilleby (5. plass), Marius Sommerstad og Halvard Grytnes (delt 8. plass), Vegard Aasen (13. plass) og Per Ole Bøe (16. plass).

I juniorcupen tok en reing sølv i sammendraget: Alexander Heum fra Undrumsdal. Han la grunnlaget for en god NM-plassering med seier allerede i sin første NM-runde i våres. Videre ble det to andreplasser og to tredjeplasser.

Videre finner vi flere reinger, også i denne klassen: Simen K. Johansen fra Vivestad (4. plass), Simen Gudbjørnsrud fra Ramnes (9.plass), og Mathias Bringaker fra Våle (13. plass).

I 125-klassen kom Bjørnar Gudbjørnsrud fra Ramnes på 11. plass i NM-sammendraget.

FULL FART: Martin Haslestad kjører crosskart 650-klassen. Foto: Stian Ormestad.

– Det er viktig å få vist seg fram på et så stort event, med tanke på jobben som må gjøres med sponsorer foran en ny sesong. Det er mest lokale sponsorer, men vi vil jo at de skal få mest mulig igjen for å satse noen kroner på oss, forteller Martin og Kjetil til ReAvisa.

FULL FART: Martin Haslestad sikter mot en medalje i neste års NM-sammendrag. Foto: Stian Ormestad.

Ny publikumsrekord for Oslo motorshow

Årets Oslo motorshow var den åttende utgaven i rekken på Norges Varemesse. Den nye publikumsrekorden lyder helt eksakt 41.848.

Under bilsport-oppvisningen var Petter Solberg og teamkompis – og regjerende verdensmester i rallycross – Johan Kristoffersson det aller største trekkplasteret.

Blant utstillerne var det også flere reinger, blant annet Re motorsport som promoterte neste års båtrace i Tønsbergfjorden.

Datoen for neste års Oslo motorshow er 26 – 28. oktober 2018. Om det da vil bli mulighet for noen reinger å vise seg fram, avgjøres i den kommende sesongen – der grunnlaget for suksess legges i garasjene i disse dager.

Les også: Tre generasjoner med bensin i blodet – SE VIDEO!

Les også: Seier i 1. NM-runde: Strålende fornøyd – og litt i sjokk!

RE MOTORSPORT: Tønsberg båtrace ble promotert på en egen stand. Arrangør er Re motorsport. Foto: Stian Ormestad.

Les mer om sport i Re.