«Alle» spår en landslagsplass på «mål-Pål»

STARTA I RAMNES IF: Pål Alexander Kirkevold (26) har gått gradene og kan få sin landslagsdebut som 27-åring. Troppen offentliggjøres i morgen, tirsdag 31. oktober. Her er «Mål-Pål» hjemom Re for å kaste glans over fotballskolen i høstferien for tre år siden. I 2014-sesongen ble han toppscorer og årets spiller i 1. divisjon. Foto: Håkon Westby.

RAMNES/DANMARK: Etter en anonym målscorer-tilværelse gjennom flere år, skrives det om Ramnes-gutten i alle medier om dagen. I morgen skal landslagstroppen tas ut, og på den lista står Pål Alexander Kirkevold, mener mange medier.

SAK OPPDATERT: På pressekonferansen på Ullevål tirsdag 31. oktober ble det offentliggjort: Pål Alexander Kirkevold er tatt ut i troppen som skal møte Makedonia 11. november og Slovakia 14. november. De to privatlandskampene spilles på bortebane. I går skreiv vi følgende:

Pål Alexander Kirkevold (26) fra Ramnes har scora i sin 11. kamp på rad i dansk superliga. Det er knusing av den gamle rekorden på ni kamper på rad.

Les mer: Denne reingen regjerer som mål-konge i Danmark

PÅL=MÅL: T-skjorter til salgs i Danmark. Foto: Hobro IK.

«Suksessen fortsetter«, skriver TV 2. «Wow! Vilt mål«, skriver danske Ekstrabladet om den 11. scoringen i rekka for Hobro IK. Pål Alexander er nå toppscorer i den danske superligaen.

Sjøl er «mål-Pål» litt lei av alt styret rundt rekorden, men det har løfta ham fram i mediabildet – og nå spår alle som skriver om Ramnes-gutten at det blir landslagsplass.

En reing på landslaget

Etter det NTB erfarer, er han allerede på lista til landslagssjef Lars Lagerbäck. 

I en NTB-melding som går ut til alle landets aviser, står det at assistenttrener Per Joar Hansen er observert på tribunen i Danmark, og at det der og da ble klart at reingen er klar for landslaget.

Pål Alexander Kirkevold vil i så fall gjøre sin landslagsdebut 11. november mot Makedonia, dagen etter at han har fylt 27 år.

SUPERLIGAEN: Pål Alexander Kirkevold (26) med nummer 10 på drakta. Pressefoto: Dannie Rosenkrantz.

Da vil vi ha en reing på landslaget, som har gått i gradene helt fra sin fotballdebut på guttelaget i Ramnes IF.

– Jeg har spilt fotball så lenge jeg kan huske, fortalte Pål til ReAvisa tidligere i høst. – Jeg trur nok det er mange som kan huske meg tuslende ned til løkka, med ballen under armen.

Jordvernet måtte vike for fotballen

Hjemme på Heian-jordene måtte jordverne vike for fotballen, da familien flytta fra Bergsåsen til Heian gård.

– Jeg fikk overtalt pappa til å gjøre om en del av jordet til en stor grassplen. Så fikk vi tak i to gamle, slitne mål som ikke var i bruk lenger i Bergsåsen. 

– Så da ble det fotball hver dag der også!

TOPPSCORER: Pål Alexander Kirkevold herjer i dansk superliga. Foto: Dannie Rosenkrantz.

Les mer om Pål Alexander Kirkevold.

Les mer om sport i Re.

,