Larvik-spiller Tine Stange kommer hjem til Re: – Jeg skal prate om å takle både opp- og nedturer.

HÅNDBALL-PROFF: Tine Stange (31), opprinnelig fra Fon, nå bosatt i Sandefjord. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL: Torsdag kommer Larvik-spiller Tine Stange, opprinnelig Ramnes-spiller fra Fon, hjem til Re for å snakke om opp- og nedturer – og hvordan takle dem best mulig.

Tine Stange (31) har en strålende karriere bak seg, både på det norske landslaget og i landets beste klubblag gjennom en årrekke. Men det er har også vært mange nedturer – les skader.

– Jeg har en spillestil som er litt eksplosiv, som kan pushe fram skader. Det veit jeg jo, og da må man takle det som dukker opp. Må jo satse for å vinne!

Aldri så gæli at det ikke er godt for noe

Denne sesongen starta også med skade: Rift i et leddbånd og brudd i tommelen, bare ett år etter knusningsbrudd i den andre tommelen.

LANG MERITTLISTE: Re-jenta har vinni både VM-bronse og EM-gull med det norske landslaget. Foto: Stian Ormestad.

Det kunne kanskje tatt knekken på lysta og iveren etter å komme tilbake nok en gang – men neida.

– Jeg er ikke ferdig enda! Jeg vil oppleve mer! For meg handler motivasjon om å lykkes sammen med andre, ha mål å jobbe mot, utfordre meg til å bli bedre, forteller Tine til ReAvisa.

På den andre siden – det er aldri så gæli at det ikke er godt for noe:

– Isolert sett så er skader veldig tungt, men det finnes mer jeg kan gjøre når jeg er skada! For eksempel bruke tid med familie.

Tine stiftet til og med familie i løpet av et skadeavbrekk:

Siden det uansett ikke ble noe håndball på en stund da hun røyk korsbåndet – det tar litt tid å få på stell igjen – kunne hun like gjerne bli gravid med kjæresten.

RE-TALENTER: Tine Stange (31) tar her et grepa tak på Ellen Marie Folkvord (27), da de møttes i Eliteserien for Larvik og Flint Tønsberg. Les mer om Ellen Marie her. Foto: Stian Ormestad.

Ei fantastisk merittliste:

På torsdag blir det ikke bare fokus på nedturer, for det er nok av oppturer å snakke om også. Blant merittene finner vi:

TØFF SPILLESTIL: Tine er ikke redd for en trøkk. En tøff spillestil betyr ofte skader. Foto: Stian Ormestad.

403 kamper og 856 mål i Eliteserien, siden overgangen fra Ramnes IF til Larvik i 2003. Gull i Champions League, to gull i Cupvinnercup, 11 seriemesterskap og 12 NM-gull.

50 kamper og 71 mål for landslaget, etter debuten mot Sør-Korea sommeren for ti år siden. Med landslaget er det blitt både VM-bronse og EM-gull.

– Gratis foredrag – alle er velkomne!

Foredraget finner sted på Revetal ungdomsskole, torsdag 26. oktober med start klokka 18.00. Det er Naprapat og helse Revetal som arrangerer, og det hele er gratis.

I tillegg til foredraget med Tine Stange, vil Naprapat og helse Revetal vise nyttige øvelser for å forebygge skader.

– Dette vil være et interessant og nyttig foredrag for spillere i alle aldre, trenere og andre interesserte. Utøvere fra andre idretter er selvfølgelig også velkomne, skriver arrangøren på Facebook.

NAPRAPAT OG HELSE: Foredraget er gratis og arrangeres av Naprapat og helse Revetal. Foto: Stian Ormestad.

Les mer om sport i Re.

,