Sjekk denne veisperringa: – IKKE sånn det skal gjøres!

IKKE HELT ETTER BOKA: ReAvisa-lesere reagerte på denne veisperringen på gamle E18 torsdag ettermiddag og kveld 14. september. Seint på kvelden ble «sperringene» fjerna av forbipasserende – for å unngå ei ulykke i løpet av natta. Foto: Margareth Horn.

UNDRUMSDAL: I går kveld reagerte flere ReAvisa-lesere på en merkelig veisperring på gamle E18. I dag blir det oppvask hos entreprenøren: – Somti’r skjærer det seg. Dette er dumt, og veldig flaut.

I går kveld i 16-tida kjører en ReAvisa-leser sørover på Undrumsdalveien, det vil si gamle E18, og passerer Bjerkely skole – der et firma er i gang med å lage forhøyning i veien.

MERKELIG: Søppelbøttene sperra veien i seks timer før en ReAvisa-leser stoppa og la dem ut i grøftekanten for å unngå ei ulykke i løpet av natta. Foto: Privat.

To søppelbøtter midt i veien

I sørgående felt var det satt en diger søppelbøtte på hver ende av den nyasfalterte forhøyningen. Som søppelbøtter flest var det ingen reflekser på disse mørke restavfallsbøttene.

– Jeg tenkte: Så rart?, sier Margareth Horn som tok bilde av merkverdighetene og sendte en henvendelse til entreprenøren – uten å få svar.

Derfor ble kopi av henvendelsen og bildet sendt ReAvisa morgenen etter.

Søppelbøttene sto ifølge Margareth der fortsatt klokka 22.00 på kvelden – mange timer seinere. Da var søppelbøttene flytta til nordgående kjørefelt.

– En veldig rar måte å sperre veien på i høstmørket, mener Margareth som stoppa og tok enda et bilde, før hun la søppelbøttene i grøfta for å unngå ei ulykke i løpet av natta.

ASFALTARBEIDER: Lindås og Lindseth maskin holder til på Sundbyfoss i Hof og har spesialisert seg på asfaltarbeid. Foto: Gulesider.no.

– Ja, enig – dette var veldig rart

Entreprenøren Lindås og Lindseth AS i Sundbyfoss står for jobben som gjøres på gamle E18. Daglig leder Olav Lindseth legger seg flatere og flatere i prat med ReAvisa på morgenkvisten etter.

– Det er vi som har vært der. Aller først må jeg få si at det har vært skilta i arbeidsområdet om at det er veiarbeid der, så det er forsåvidt i orden.

– Men det er jo klart – her skulle det vært brukt kjegler med refleks, i stedet for å sette opp noe helt annet.

– Det er bare å beklage, og det skulle slett ikke forekomme. Vi legger oss flate. Men somti’r skjærer det seg. Dette er dumt og veldig flaut, innrømmer daglig leder til ReAvisa.

Han forteller at dette skal tas opp internt i bedriften.

Veisperring skal utføres med godkjente kjegler – med refleks. Korrekt sperremateriell skal aldri være langt unna for folk ute på jobb.

– Vi kan ikke bare samle sammen noen tilfeldige gjenstander og sperre veien med det, sier Olav Lindseth med en liten latter – for han reagerer på samme måte som ReAvisa-leserne:

– Ja, jeg er enig. Dette er veldig rart.

– En stor takk til ReAvisa-leserne for å si ifra om dette. Det er IKKE sånn det skal gjøres!

Les mer om bil og trafikk i Re.