– Vi kommer gjerne på «epleslang»!

SER HAGEN DIN SLIK UT? Ingen epler går til spille hvis RAK-gjengen slipper til! Foto: Privat.

RE: Ett par nye eplehager har dukka opp – men RAK-gjengen vil gjerne ha tips om enda flere!

Les også om «epleslangen» i ReAvisa, september 2017.

EPLEKJEKK RAK-MEDARBEIDER: Linn Jeanette Roberg høsta inn epler i fjor. Denne høsten håper hun og RAK Revetal på flere hager å besøke! Foto: Privat.

Etter oppfordringen i den siste ReAvisa på papir har det kommet ett par nye eplehager til – men RAK-gjengen har kapasitet til å gå på «epleslang» i flere hager.

«Eplekjekk» – Res helt egen eplemost!

RAK Revetal, tidligere Asvo, prøvde seg med den hellokale eplemosten “Eplekjekk” i fjor. Den ble helt utsolgt, og det er allerede en kø med bestillinger på en ny årgang.

Det ble plukka epler i eplehager i Re og omgen i nesten hele september i fjor, og det resultatert i nesten ett tonn til pressing hos Egge gård i Lier.

Nå er det klart for en ny innhøsting:

– Mange i Re har flere epler enn de klarer å bruke sjøl. Vi synes alle epler bør komme til nytte og er så heldige at vi får gå på «epleslang» hos gavmilde hageeiere, forteller RAK-gjengen.

Deres mål er en meningsfull og aktiv jobb, naturlig og kortreist mat, god samvittighet og blide fjes – både hos hageeiere og arbeidstakere.

EPLEKJEKK: En hellokal eplemost fra RAK. Foto: Privat.

Eplemosten er ferskpresset og er hundre prosent naturlig, og med så mange eplesorter fra så mange hager blir “Eplekjekk” helt unik i sin smak.

– Vi trenger mange eplehager!

– Vi hadde så mange flotte epledonorer i fjor, og målet for i år er å høste mer enn i fjor.

– Alle som vil donere epler er hjertelig velkommen til å si ifra til oss, så kommer vi på “epleslang”, sier RAK-gjengen som treffes på telefon 330 61 980 eller epost rune@rak.as.

Les også om «epleslangen» i ReAvisa, september 2017.