Inviterer til ei innholdsrik uke med dåpen i fokus

DÅPSKJOLEUTSTILLING: Sogneprest Jon Geir Dittmann og Ellen Gjerpe har fått låne femti dåpskjoler til utstillingen. En av dem er familien Gjerpe Hansens dåpskjole som har vært i bruk i to generasjoner. Foto: Håkon Westby.

VÅLE/REVETAL: – Noe av målsettingen med denne uka er å holde fram dåpen som et godt og viktig valg for barn, men også ungdom og voksne som ikke er døpt, forteller sogneprest Jon-Geir Dittmann til ReAvisa.

Lørdag 16. september klokka 15:00 starter det første arrangementet av flere den kommende uka: Dåpskjoleutstilling i Våle kirke med femti forskjellige dåpskjoler fra Re og omegn.

– Folk i distriktet har velvilligst lånt ut kjolene sine til utstillingen, noen helt nye og andre 150 år gamle klenodier. De er mye mer enn pyntegjenstander – mange av kjolene rommer spennende slekts- og lokalhistorie, forteller sogneprest Jon-Geir Dittmann til ReAvisa.

FOREDRAG: Henrik Syse skal snakke om  «Døpe eller ikke døpe? Hvorfor velger noen dåp for sine barn og andre ikke?». Foto: Pressemelding.

Handler om dåpen – i en eller annen fasong

Utover i den neste uka blir det flere arrangementer, som har det til felles at det handler om dåpen i en eller annen fasong:

– Mandag blir det foredrag ved førstekonservator Lise Talleraas, Slottsfjellmuseet, i Våle kirke: «Dåpskjolens historie og symbolikk». Det blir også sang og gitar ved Debora Mørken og John W. Bøe Haugeland.

– Tirsdag blir det fagdag for kirkelig ansatte, men det er også åpent for andre interesserte, der førsteamanuensis Kristin Graf Kallevåg snakker om «Dåp i en ny tid».

– Den kjente filosof og medlem av Nobels fredspris-komite, Henrik Syse, holder onsdag 20. september et kåseri på Restauranten på Revetal om temaet «Døpe eller ikke døpe? Hvorfor velger noen dåp for sine barn og andre ikke?»

FOREDRAG: Hvordan pynte dåpskaken? Bloggeren Manuela Kjeilen kommer til skolekjøkkenet på Kirkevoll skole for å vise deg. Foto: Pressemelding.

– Torsdag er skolekjøkkenet på Kirkevoll skole stedet: «Å arrangere dåpsselskap». Få inspirasjon og gode tips til kakepyntingen av Passionforbaking-bloggeren Manuela Kjeilen.

– Det blir en musikalsk avslutning i kirken ved Ragnhild Bredvei Pettersen og Arild Pettersen. Her er det påmelding via vår hjemmeside www.re.kirken.no.

Uka avsluttes med ekte barnedåp i kirka under festgudstjenesten søndag 24. september. Dette blir også en avskjedsgudstjeneste for Sølwi Levin, etter 12 år som sogneprest i Re.

Mange frivillige har bidratt

– Noe av målsettingen med denne uka er å holde fram dåpen som et godt og viktig valg for barn, men også ungdom og voksne som ikke er døpt, forteller sognepresten.

Utstillingen og kulturuka har det vært jobba med i mer enn halvannet år, og mange frivillige er involvert, forteller Dittmann.

Les mer om dåpskjoleutstillingen i ReAvisa, juni 2017.

, ,