Folk strømmer til Vivestad Høstmarked – SE VIDEO!

VIVESTAD: Vivestad er Vestfolds største møteplass denne helga – SE VIDEO OVER!

Les også om Vivestad Høstmarked i ReAvisa, august 2017.

Vivestad Høstmarked arrangeres for 12. året på rad denne helga, 19 – 20. august. På Sagatun er det 150 stands ute og inne, i tillegg til kulturinnslag, politisk torg og salg av mat og drikke.

FASTE KUNDER: Hannebeth Flåtnes, Lars Flåtnes og barnebarnet Emil Dalseth (9). Foto: Stian Ormestad.

– Her gjør vi alltid flere gode kjøp!

Hannebeth Flåtnes og Lars Flåtnes hadde tatt turen fra Stokke til Vivestad sammen med barnebarnet Emil Dalseth (9). – Her er det mye flott håndtverk og god mat. Vi prøver alltid å få med oss Vivestad Høstmarked, forteller de.

Markedsrunden resulterte i handel av teppe, kopper, honning og en Solo-brus til Emil. – Det er vi strålende fornøyd med, forteller Hannebeth til ReAvisa. – Her gjør vi alltid flere gode kjøp!

Ragnar Aunan fra Vear har med barna Leon Alexander Undem Aunan (9), Sol Angelica Undem Aunan (3) og Max William Undem Aunan (6). Alle barna har fått hver sin grønne Senterparti-ballong.

– Mamma står på stand for Senterpartiet på det politiske torget, så vi er vel forplikta til å gå med grønne ballonger hele gjengen, forteller Ragnar og ler. – Men, det er bra at partiene er tilstede og informerer før valget.

VENTER SPENT: Malin Sørsdal Lillevik (3) og storebror Lukas Sørsdal Lillevik (5). Foto: Stian Ormestad.

Moro med hest og vogn

Noe av det første man støter på på markedsplassen er tinnstøping for barn. Her kan man støpe små blanke tinnfigurer.

POLITISK TORG: Ragnar Aunan fra Vear sammen med barna Leon Alexander Undem Aunan (9), Sol Angelica Undem Aunan (3) og Max William Undem Aunan (6). Foto: Stian Ormestad.

– Alle fra 3 – 4 årsalderen er velkomne til å prøve seg, her er ingen for små, forteller Terje «Tinnstøper» Ellefsen fra Drammen. Han reiser rundt på markeder og lar barn lage ting i metall.

– I dag som alt er plastikk, er det noe eget med det å se noe formes i metall, mener han. Og Benjamin Andreas Hovde (6) og storesøster Maria Linnea Hovde (9) er enig. De viser stolt fram hver sin tinnfigur.

Gamle traktorer er en selvfølge når det arrangeres marked på landet. Snorre Buran Østgård (5) og Torvald Buran Østgård (6) er fascinert av en gammel gråtass. At den er veldig tung på rattet, kommer de kjapt fram til etter å ha rivi og sliti i rattet begge to.

En annen sikker slager er hest og vogn. Malin Sørsdal Lillevik (3) og storebror Lukas Sørsdal Lillevik (5) sitter som tente lys før hesten skal ut på sin neste runde rundt markedsplassen.

GRÅTASS: Snorre Buran Østgård (5) og Torvald Buran Østgård (6) i bakgrunnen. Foto: Stian Ormestad.

Sikter mot 7.000 besøkende

Arrangøren regner med 7.000 innom Vivestad Høstmarked denne helga, – hvis finværet holder seg. Og vi har jo bestilt sol gjennom hele helga, forteller markedssjef Vidar Vallumrød og smiler.

TINNFIGURER: Benjamin Andreas Hovde (6) og storesøster Maria Linnea Hovde (9) har støpt flotte tinnfigurer. Foto: Stian Ormestad.

Hele 150 dugnadsfolk står på gjennom denne helga for å sørge for av Vivestad nok en gang blir Vestfold største møteplass denne august-helga.

Markedet åpner klokka 10.00 og stenger klokka 17.00 begge dager.

Les også: Ellinor og bestefar gjør unna siste innspurt før Vivestad Høstmarked

Les også om Vivestad Høstmarked i ReAvisa, august 2017.

, ,