Første stopp: – Vi er litt stolte når vi spiller i korps, da.

UNDRUMSDAL: Musikantene i Våle skolekorps forteller at det er moro å spille i korps. – Det eneste dumme er at vi ikke får lekt da, på lekene etterpå.

Det aller første 17. mai-toget i Re hadde avgang klokka 09.30 i Undrumsdal. Det lille toget gikk fra kirka, en runde i byggefeltet, og endte opp på Solerød skole.

KORPSMUSIKANTER: Michelle G. Lian (11) – helt til høyre – er stolt av å spille i Våle skolekorps – med god grunn! Foto: Stian Ormestad.

Der var det taler, leker og kiosksalg. Men det fikk ikke korpsmusikantene med seg, for de måtte rase videre til Revetal.

Raser fra det ene til det andre

– Det er moro, forteller driller Ine Mariel Pedersen (10) til ReAvisa – før avgang i Undrumsdal. – Vi får reist mye rundt, og det er gøy å gå i tog på selveste bursdagen til alle sammen i hele Norge! 

Etter spillingen er ferdig, forteller Michelle G. Lian (11) til ReAvisa at de blir stolte av å spille i Våle skolekorps.

– Det eneste dumme er at vi ikke får lekt da, på lekene etterpå.

MORO: Driller Ine Mariel Pedersen (10) er litt spent før første 17. mai-tog skal gå fra Undrumsdal kirke på morgenkvisten. Foto: Stian Ormestad.

Årets tynneste tog

Mens toget på Revetal var rekordlangt i år, og toget i Fon var overraskende langt – det gikk etter Revetal-toget, så foningene fikk med seg begge deler – virker det til å bli færre og færre folk i Undrumsdal.

Noen undrumsdøler velger kanskje å reise til Revetal?

I en avstemning før årets 17. mai-feiring var det likevel en overvekt med stemmer for å fortsatt ha et eget tog i Undrumsdal.

Les mer om 17. mai i Re:

,