Er du klar for 17. mai i Re?

17. MAI I RE: Se bilder og video fra nasjonaldagen på ReAvisa.no – oppdateres i løpet av 17. mai-feringen! Foto: Synne Eggum Myrvang.

RE: Her finner du programmet for den store dagen – som ifølge værmeldinga verken skal få regn eller sol, men en helt grei mellomting.

Mens vi venter på årets 17. mai-feiring i Re:

Flaggheising i Revetalparken på morgenkvisten

Verken Yr.no eller Storm.no melder to dager før nasjonaldagen ifølge Pent.no strålende 17. mai-vær i Re – men heller en mellomting. Det vil si ikke regn – men heller ikke sol.

TALE PÅ HELSEHUSET: Ungdomsskole-elevene Selma Eggum Myrvang og Lene Sofie Engebretsen, som var i Katwe tidligere i år, skal holde talen på Re helsehus. Foto: Stian Ormestad.

I år som før: ReAvisa vil få med seg alle tre togene. Sjekk bilder og video fra Revetal, Fon og Undrumsdal på nettavisa ReAvisa.no i løpet av nasjonaldagen.

17. mai-feiringen i Re starter med flaggheising i Revetalparken til musikk fra Blågjengen. Det skjer klokka 08.00 på morgenkvisten.

Klokka 09.00 er det gudstjeneste både i Undrumsdal kirke og Våle kirke, og klokka 09.30 er det gudstjeneste i Ramnes kirke.

Før fellestoget for Ramnes, Røråstoppen og Kirkevoll skoler på Revetal blir det en samling på Re Helsehus. Her taler ungdomsskole-elevene Selma Eggum Myrvang og Lene Sofie Engebretsen.

Stort, flott fellestog på Revetal

Avgang for det store Revetal-toget blir klokka 11.00, med oppstilling en halvtime før. Alle oppfordres til å bli med, også ungdomsskoleelever, russ og organisasjoner i Re.

Ruta har vært litt forskjellig i løpet av åra med fellestog på Revetal. Årets er som følger: Toget går Revetalgata – Kåpeveien – Bispeveien – Brårveien – Ramskiveien — rundt ved biblioteket – Brårveien og Regata tilbake før det ender i Revetalparken.

HIPP HURRA! ReAvisa fyker rundt i Re – som vanlig – og bringer bilder og film fra alle tre togene. Foto: Stian Ormestad.

Varaordfører og 17. mai-general Frode Hestnes ønsker alle velkommen i Revetal-parken, som er siste stoppested for Revetal-toget. Forsanger på nasjonalsangen er Randi Gunhildstad.

BONUS-TOG I FON: Mange foninger vil nok få med seg både Revetal-toget og bonus-toget i Fon seinere på nasjonaldagen. Foto: Stian Ormestad.

Talere i Revetal-parken er Emma Sandnes fra Røråstoppen skole, Lovis Eggum Wallberg fra Kirkevoll skole, og Amina Bukvic og Sebastian Joberg Horn fra Ramnes skole.

Det blir så arrangement på Ramnes skole, Våle samfunnshus og Revetal ungdomsskole.

Bonustog i Fon – eget tog i Undrumsdal

Det blir også gudstjeneste og bonustog i Fon, med avgang klokka 13.00, med påfølgende arrangement på Fon barnehage med leker for barna. Wenche Weum Bue holder tale for dagen.

Mange foninger vil nok få med seg to tog, først på Revetal – så i Fon.

Undrumsdals eget 17. mai-tog går klokka 09.30, med påfølgende arrangement på Solerød oppvekstsenter.

Det inviteres også til ettermiddagsarrangement: Klokka 18:00 er det fest på Re helsehus for voksne i alle aldre, arrangert av Diakonatet i Ramnes. Klokka 18:00 er det også familiefest på Våle menighetshus.

Mens vi venter på årets 17. mai-feiring i Re:

Les mer om 17. mai i Re.