– Trivelig med ei pølse i solveggen, veitu. Også er det så snille og flotte jenter som griller og steller for oss!

I SOLVEGGEN: Egil Cudrio (92) har sett seg ut ei pølse som Re VGS-eleven Victoria Ulseth (16) legger siste hånd på verket på. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL: Denne uka er det «Livsgledeuke» på Re Helsehus. Det setter Egil Cudrio (92) og kompisene hans stor pris på.

ReAvisa april 2017 kommer til gratis nedlasting her i løpet av torsdag 6. april.

GOD PØLSE! – Jeg tar den bare i handa, uten brød, lompe eller no ketsjup eller sennep eller no’ sånt. Pølsa er best som bare pølse, mener Egil. Foto: Stian Ormestad.

Dette er det andre året med «Livsgledeuke» på vårparten, akkurat som i fjor.

Re Helsehus fylles med musikk og sang, god mat og drikke, og mandag var det bålfest på det flotte uteområdet ved dagsenteret.

Livsgledeuka starta sist lørdag med konsert i seniorsenteret, der det ble servert ost og kjeks, vin eller brus.

Her var det godt over 100 frammøtte, både beboere på Re Helsehus og folk som kom på besøk. En veldig hyggelig kveld med «Stokke DaCapo-ensemble» på scenen, rapporteres det.

Mandag rigga studenter fra Re videregående skole til med bålfest på plattingen utenfor dagsenteret. Les mer om det i ReAvisa, april 2017 – avisa ligger i postkassa, der folk møtes i Re, og til gratis nedlasting på nettavisa ReAvisa.no torsdag 6. april.

TETT PROGRAM: Gro Hansen, musiker og kulturkoordinator på Re Helsehus, har satt sammen programmet for Livsgledeuka. Foto: Stian Ormestad.

Videre blir det påskeverksted på dagsenteret og konsert med «Sidesporet ensemble» på onsdag. Denne konserten er åpen for alle som vil komme.

Torsdag er det en ny bålfest og en liten kafe på plattingen ved dagsenteret. Denne dagen blir det også en utflukt med Re-elever, der beboerne på helsehuset kan få lufta seg litt.

Fredag er det generasjonssang med ukulele-spill, allsang og underholdning. Også dette er åpent for alle som vil komme.

Frivillige, lag og foreninger, barnehager og skoler bidrar også gjennom hele uka.

Beauty Zone og andre lokale bedrifter kommer til helsehuset for å tilby sine tjenester, til rabatterte priser, akkurat som i fjor. Kafeteriaen på helsehuset er åpen hver dag, fra klokka 10.00 til 14.30.

GAVMILD REING: Jens Holtung (88) har gitt fem millioner kroner til gamle Ramnes og nå Re kommune gjennom åra. Pengene brukes på kultur og trivsel. Foto: Stian Ormestad.

Alt dette som skjer i Livsgledeuka kommer i tillegg til all kulturen som Re Helsehus fylles med til vanlig.

Helsehuset har sin egen kulturkoordinator, Gro Hansen i halv stilling, finansiert ved hjelp av en privat gave til Re kommune fra Jens Holtung.

– Barn og voksne i alle aldre skal få koselige opplevelser sammen denne uka, med mye moro hver dag og underholdning og musikk hver kveld!

Les mer om Livsgledeuka og samarbeidet mellom Re Helsehus og Re VGS i ReAvisa 6. april 2017: Både om praksisplasser, lærling-prosjekt, velferdsteknologi-konferanse, med mer.

ReAvisa april 2017 kommer til gratis nedlasting her i løpet av torsdag 6. april.

Les mer om Re Helsehus under emneknaggen med samme navn.

RE VGS-ELEVER: Disse 15 Re VGS-elevene har sørga for litt ekstra kos for de eldre på Re Helsehus de siste seks ukene. Foto: Stian Ormestad.

 

Husker du denne? Det var stor stas med karneval på Re Helsehus!

,