Et sikkert vårtegn: Vårkonsert i Ramnes kirke

VÅRKONSERT: Blågjengen fylte Ramnes kirke sammen med Ramnes og Røråstoppen skolekorps. Her ser vi Blågjengens Øyvind Kirkevold, stående bak, som solist på baryton. Foto: Håkon Westby.

RAMNES: Blågjengen sammen med Ramnes og Røråstoppen skolekorps blåste litt ekstra fart i våren.

Mandag 3. april arrangerte Blågjengen vårkonsert under ledelse av sin nye dirigent Nicklas Bredahl. Som dirigent har Nicklas lang erfaring.

Allerede som 14-åring dirigerte han skolekorpset Mosse-kråkene. Siden har han dirigert en rekke korps: Nøkleby skolekorps i Fredrikstad, Peik i Oslo i åtte år, Sande juniorkorps og Lysheim i Horten, blant andre. I tillegg spiller han og samboeren, som er organist i Østfold, i kirker ved forskjellige anledninger.

BLÅSEKVARTET: Fire unge musikanter fra Ramnes og Rørostoppen skolekorps i aksjon i Ramnes kirke. Foto: Håkon Westby.

Mandag kveld kunne de 70 frammøtte i Ramnes kirke glede seg over en fin konsert.

Blågjengen åpnet med ”The Prayer” med Edwin Kittelsen på trompetsolo. Etter et par nummer med filmmusikk kom ”Gabriellas song” med Unni Nilsen som solist på saksofon. Nydelig spilt av Blågjengen.

Tre spillegrupper fra Ramnes og Røråstoppen skolekorps spilte hver sin melodi til stor applaus fra de frammøtte. Det er tydelig at det arbeides godt i skolekorpset.

Fra det timelange programmet vil vi fremheve ”Eg veit i himmelrik ein borg” og ”Ut mot havet” med Øyvind Kirkevold som solist på baryton. I ”Månemannen” av Vamp svingte det skikkelig. I den var det tydelig at hele Blågjengen kosa seg.

Lederen i Blågjengen, Elisabeth Westby, takket for frammøtet og overrakte en kurv med godteri som de unge musikerne fra Ramnes og Røråstoppen skolekorps kunne kose seg med på øvelsene framover.

Kvelden ble avslutta med tonene fra ”Highland Cathedral” som fyllte hele kirkerommet.

Vel blåst!

,