Dette Revetal-kontoret har mer enn dobla antall ansatte: – Nå blir vi veldig gode på både by og land!

SKATTEOPPKREVERKONTOR: Skatteoppkrever for Re. Tønsberg, Hof og Holmestrand Lise Wåden Tandberg har denne uka mer enn dobbelt så mange ansatte enn i forrige uke. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL: Denne uka er det nye skatteoppkreverkontoret – med Tønsberg – i full gang på Revetal.

Les også: – I denne ringen står det jaggu «din Petter»!

Som ReAvisa meldte i oktober i fjor, flytter Tønsberg sitt skatteoppkreverkontor til Revetal. Det er det første av flere kontorer som skal legges til Revetal i den nye Tønsberg kommune.

For det skal være kommunale arbeidsplasser på Revetal også i framtida, har Tønsberg-ordfører Petter Berg lova ved flere anledninger. Landbrukskontoret er blitt nevnt på flere folkemøter, både før valget falt på Tønsberg og på folkemøter nå i etterkant.

TØNSBERG-ORDFØRER: Petter Berg kom i sommer med løfter om lys på kommunehuset på Revetal, også etter en sammenslåing med Tønsberg. Foto: Stian Ormestad.

Dagen etter bystyret i Tønsberg sa ja til en sammenslåing med Re, kom spørsmålet om å legge et felles skatteoppkreverkontor til Revetal.

Skatteoppkrever Lise Wåden Tandberg har fra og med denne uka 15 ansatte med på laget, det er over en dobling fra sju forrige uke. De skal nå serve fem kommuner med 71.000 innbyggere og 3.500 arbeidsgivere.

Fra Tønsberg kom åtte stykker, det vil si alle på det gamle Tønsberg-kontoret unntatt skatteoppkreveren i Tønsberg. Han valgte å gå til en annen jobb i Tønsberg.

– Alle var i gang litt før klokka 11.00 mandag, enda flyttelasset kom rundt klokka 12.00 på fredag. Så det gikk kjapt å komme på plass og komme i gang med jobbinga, forteller skatteoppkrever Lise Wåden Tandberg.

– Det er klart at det er en overgang – litt logistikk. Men alt var lina opp med nøkler og mapper på pultene til hver og en. Vi gjør det samme nå, som for sju år siden. Bare litt større dimensjoner med Tønsberg, i forhold til den gang med Hof og Holmestrand.

Felles skatteoppkreverkontor var det aller første samarbeidet i 3K, og blir også det aller første samarbeidet i nye Tønsberg.

Skatteoppkreverkontoret på Revetal har gode resultater. – Vi tar gjerne en telefon og er mottakelig for å høre hvis det skulle være noen problemer. Vår erfaring er at vi oppnår gode resultater med en god dialog med skatteyterne, forteller Lise Wåden Tandberg.

HOLMESTRAND-ORDFØRER: Holmestrand-ordfører Alf Johan Svele har lova en endelig avklaring angående Hof og Holmestrand innen sommeren. Foto: Stian Ormestad.

På Revetal vil det drives skatteinnkreving for Re, Tønsberg, Lardal, Hof og Holmestrand. De to sistnevnte har vært med siden 2010, da 3K-samarbeidet tok form. Nå er 3K-avtalen sagt opp, men det er ikke sikkert annet enn at nye Holmestrand henger med videre. Det skal avklares før sommeren.

Skatteoppkreveren forteller at «det var nok litt både-og-reaksjoner» i Tønsberg, da det ble klart at de måtte bytte arbeidssted fra Tønsberg til Revetal.

– Men nå er det ingen sure miner. Sjøl om det blir en omstilling. Her har vi for eksempel et åpent kontorlandskap – i Tønsberg hadde de ikke det.

– Det er flinke folk fra Tønsberg, der de har hatt gode resultater, akkurat som oss. De har en litt annen type skatteytere og arbeidsgivere i byen, og den kompetansen de tar med seg styrker kontoret veldig.

– Nå blir vi veldig gode på både by og land!

Les også: Skattesuksessen fortsetter på Revetal – med Tønsberg

Les også: – I denne ringen står det jaggu «din Petter»!

Les også: – Dette viser at lille Re ikke blir slukt av store Tønsberg

Les også: Thorvald om Re+Tønsberg: – Dette har jeg veldig trua på, rett og slett!