Sjekk denne flotte gjesten på Himberg – SE VIDEO!

HIMBERG: En familie på Himberg i Ramnes har fått ei ugle på besøk, helt inntil husveggen. Gjesten er både flott og fin – og veldig kjekk for å holde smågnagere unna.

FLOTT GJEST: Haukugle på Himberg i Ramnes. Foto: Privat.

– Det er en del tuting og kurring om natta, sier Bernhard Marti som har tatt både bilder og film av den stolte fuglen.

– Jeg har sett ugler i skogområdene her tidligere år også – så det er vel en viss bestand. 

Han tror det er snakk om en haukugle, sammenliknet med bilder av samme art på Artsobservasjoner.no. I såfall er det ikke bare en flott og fin gjest, men også veldig kjekk:

Ifølge Wikipedia «viser navnet haukugle til dens likhetstrekk med spurvehauk, både hva gjelder vingeform, profil og flukt. Den har også et levevis som kan minne om spurvehaukens, den er dagaktiv og jakter på lignende byttedyr».

«Populasjonsstørrelsen påvirkes ofte av såkalte smågnagersvingninger». Sånn sett er den flotte gjesten helt sikkert kjekk og ha rundt husveggene for å bli kvitt gnagere.

FLOTT GJEST: Haukugle på Himberg i Ramnes. Foto: Privat.

For å sikre seg fine bilder, begynte Bernhard knipsingen på litt avstand.

– Jeg gikk opp ved uthuset, gikk sakte inn på fuglen i en bue, og holdt meg godt synlig slik at den hadde kontroll på meg.

Sjøl tror Bernhard det neppe er så spesielt med haukugle i Re-skogene, men at den er så nærme husveggene og lar noen komme så tett på som han gjorde, det er nok spesielt.

På det nærmeste var hobbyfotografen på bare ett par meters avstand fra ugla.

FLOTT GJEST: Haukugle på Himberg i Ramnes. Foto: Privat.