– Vi håper folk stresser litt ned i julestria – SE VIDEO

REVETAL: – Det er kanskje bare på Revetal vi får til noe sånt som dette her?

I snart to år har det stått et flott, hvitt flygel i 2. etasje på Re-torvet. Midt i julestresset lørdag 17. desember spiller og synger Eli Helland fra Holtgrenda i Undrumsdal.

Organist i Re-kirken Truls Gran, sønn av Revetal-grunder Sjur Gran, har sammen med to andre kultur-ildsjeler, Knut Høydal og Frank Wedde, oppretta en ny kulturarena her i Re.

– Ja, vi håper det. Folk smiler og stopper opp. Det er deilig i julestresset. Men folk kan bruke denne 2. etasjen hele året. Det er bare å si ifra for dem som har lyst til å spille og synge, forteller Truls Gran.

Unge talenter fra Kulturhuset Elverhøy har opptrådd ved flere anledninger, Truls Gran spiller og synger sjøl innimellom, flere lokale musikere har bidratt, og det har vært åpen scene.

På Re-torvet får man et stort publikum på kjøpet. Kombinasjonen kjøpesenter og levende musikk er ganske spesielt.

– Det er kanskje bare på Revetal vi får til noe sånt som dette her?

– Og det er kanskje bare på Re-torvet at folk tar seg tida til å sette seg ned og nyte musikken?

– Ja, det er et fint sted å møtes, mener Truls Gran – og enda finere skal det bli, kan lillebror Martin Gran fortelle.

I dag er det en kaffemaskin og noen benker, bord og stoler i 2. etasje. Snart blir dette erstattet av en ekte barista.

– Planen er en liten kafeteria på 15 kvadratmeter med ordentlig kaffe, noen kaker, blingser, salater og et koselig sted å sitte, forteller Martin Gran.

Det er «Kaffe & no» på Tolvsrød som åpner en avdeling på Revetal. De regner med å servere sin første kaffekopp rundt 1. februar på nyåret.

Denne helga er det også søndagsåpent på Re-torvet, søndag 18. desember.

KOSER SEG PÅ RE-TORVET: Maryjann fra Våle stresser ned med flotte toner fra flygelet i 2. etasje på Re-torvet sammen med døtrene og Kristina (11) og Katelyn (5). Foto: Stian Ormestad.

, , , ,