5. klassingene i Re på topp i nasjonale prøver

ReAvisa_Rorostoppen_valg_4_NETT

RØRÅSTOPPEN SKOLE: Elever ved Røråstoppen skole scorer langt bedre enn snittet for både Vestfold og landet forøvrig i regning. Bildet er fra en annen anledning på skolen. Arkivfoto: Stian Ormestad.

RE: Skolene i Re topper statistikken for høstens nasjonale prøver for 5. trinn.

– Fantastiske resultater på nasjonale prøver på 5.trinn høsten 2016, melder kommunalsjef Unni Bu. I dag torsdag 1. desember ble resultatet av høstens nasjonale prøver offentliggjort.

I engelsk ligger 5. klassingene i Re helt på landssnittet, og i lesing og regning ligger vi over med en toppscore på 52.

– Ingen andre kommuner i Vestfold har et gjennomsnitt på 52 på to fag. Vi har det både i lesing og regning!

Røråstoppen skole på Revetal og Solerød skole i Undrumsdal utmerker seg spesielt, blant mange gode resultater som gir et snitt over landssnittet og snittet for Vestfold. Men samtlige barneskoler i Re har javnt over gode resultat som sørger for topp-plasseringen.

I regning har Røråstoppen og Solerød henholdsvis en score på 57 og 56, det er et veldig høye tall. Kirkevoll skole scorer høyt med 53 i snitt på lesing. Ramnes skole scorer høyere enn landssnittet på regning med 51.

– Litt artig er det at vi også ligger over Tønsberg, sier Unni Bu – som tok med Re sin sammenslåingspartner i statistikken.

Re pleier å ligge under by-kommunene, som i snitt har en høyere utdanna befolkning.

– Gratulerer til lærere, ledere og ikke minst elevene! Jeg er stolt av det arbeidet som gjøres!

,