– Jobber mot mobbing – og for å ha det gøy sammen!

111116_blime_solerod_skole_6

BLIME-DANSEN: Solerød-elevene danser – hele skolen sammen. Foto: Stian Ormestad.

UNDRUMSDAL: I dag er den store BlimE-dagen, både på NRK Super og på Solerød skole.

Hele skolen samla seg i musikkrommet og dansa BlimE-dansen fredag 11. november. En overraskelse var 81 nystrikka luer fra en strikkeglad gjeng med Undrumsdal-damer, med påskriften «Mot mobbing».

Elevrådsrepresentantene Ingrid Heierstad (12) og Marie Langaas (12) forteller at Solerød skole jobber godt for å ikke ha mobbing. En del av forebyggingen går på å ha det gøy – sammen.

– De yngste har leikeavtaler – sånn at alle har noen å leike med i friminuttene for eksempel. Også har vi faddere og fadderbarn, og da vil jo vi store være gode forbilder for de mindre, forteller 7. klasse-jentene.

De mener det funker. Og skulle det ikke funke, så blir eventuell mobbing tatt tak i med en gang. – Det er ikke sånn at ingen tør å si ifra. Og det er bra, mener jentene.

Marie flytta til Undrumsdal og starta på Solerød i 4. klasse, og mener dette er en mye bedre skole enn den hun gikk på før. Ingrid har gått alle sine skoleår på Solerød og er strålende fornøyd.

111116_blime_solerod_skole_2

ELEVRÅDSREPRESENTANTER: Ingrid Heierstad (12) og Marie Langaas (12). Foto: Stian Ormestad.

BlimE er NRK Supers vennekampanje. Mottoet for kampanjen er «Si hei, vær en venn, BlimE!». 

I dag danser barn på over 1.100 skoler BlimE-dansen. Med barn fra Svalbard i nord til Nairobi i sør har trolig NRK Super norgesrekorden i fellesdansing. Til sammen har nå over en million barn dansa, melder NRK i en pressemelding i anledning dagen.

Årets BlimE-låt heter «Kom igjen ‘a» og er produsert av Joakim H. Haukaas i samarbeid med Madcon, som fremfører låten.

Teksten har som mål å inspirere norske barn til et rausere fellesskap gjennom å godta hverandres ulikheter og lete etter det som er bra både i seg sjøl og i andre.

Dette er femte året NRK Super arrangerer BlimE-dansen. Tidligere år har NRK vært på Røråstoppen skole og gjort opptak av BlimE-dansen.

111116_blime_solerod_skole_3

111116_blime_solerod_skole_9

LUER FRA STRIKKEGLADE DAMER: I det kalde vinterværet kommer luer fra strikkeglade Undrumsdal-damer godt med. På luene står det «Mot mobbing». Foto: Stian Ormestad.