Re på toppen i TV-aksjonen – igjen

231016_tv-aksjonen_3

OPPMØTE PÅ REVETAL: Alle bøssebærerne i Re møtte på Revetal søndag. Foto: Stian Ormestad.

RE: Nok en gang er vi reinger de klart mest gavmilde i hele Vestfold. 

Les også: Ta disse bøssebærerne vel i mot!

Snittet for Norge er rett over 40 kroner per innbygger. Her i Re har vi gitt tett oppunder 60 kroner.

Det er klart mest av alle Vestfold-kommunene, kan du se av denne oversikten på NRK sine nettsider for TV-aksjonen.

Videre har Hof, Lardal, Andebu og Sandefjord gitt godt over landsnittet, mens Holmestrand ligger på landssnittet. Resten av Vestfold-kommunene ligger under landssnittet.

Res sammenslåingspartner Tønsberg ligger godt under snittet, med nærmere halvparten av summen per innbygger sammenliknet med Re.

Årets TV-aksjon går til inntekt for Røde Kors sitt arbeid i ni land: Syria, Libanon, Sør-Sudan, Afghanistan, Myanmar, Somalia, El Salvador, Guatemala og Honduras.

Pengene går også til å hjelpe flyktninger som har kommet til Norge. Som Re Røde Kors sine tiltak; Internasjonal møteplass sammen med bygdekvinnene, flyktningguider, med mer.

– I Vestfold ble det samla inn 9.404.699 kroner, noe som er utrolig flott, sier fylkesaksjonsleder i Buskerud og Vestfold Line Vettestad.

For Vestfold som helhet gikk snittet per innbygger litt opp fra i fjor, forteller Vettestad i en pressemelding til ReAvisa.

231016_tv-aksjonen_1

MANGE BØSSEBÆRERE: Mange vil bidra i Re, og det er Geir Varholm, leder i Re Røde Kors i rød genser til høyre i bildet, glad for. Foto: Stian Ormestad.

Les også: Ta disse bøssebærerne vel i mot!