Har du sett de nye nettsidene til Re kommune?

ordforer-avduker

AVDUKING: Nye nettsider for Re kommune til en prislapp på 175.000 kroner. Ordføreren avduker og trykker på knappen. Foto: Privat.

REVETAL: Ordfører Thorvald Hillestad trykte på knappen da de nye nettsidene til Re kommune ble lansert før helga. 

Har du ikke allerede sett dem, finner du kommunens nye nettsider her.

– Tanken har vært at folk først og fremst er på kommunens hjemmesider for å finne informasjon om kommunale tjenester, derfor er ikke de nye nettsidene så fancy med for mange bilder, forteller prosjektleder Kristian Øvretveit.

Målet har heller vært at brukerne raskt skal finne det de leter etter.

– Har du barn som skal begynne i barnehage, skal du ikke bare finne info om barnehagene generelt, men også bli veiledet til hvor og hvordan du går fram for å søke om plass. Relevant kontaktinfo skal være lett tilgjengelig under hvert enkelt tema/tjeneste.

Alt inneholdet fra de gamle sidene er gått gjennom. Ingenting er overført «automatisk» fra den gamle til den nye nettløsningen.

– Det betyr at vi har fått en grundig opprydding, forteller prosjektlederen. – Informasjon som ble vurdert som uinteressant for de fleste er fjernet, gammelt stoff er oppdatert og språket er forenklet. Alt for å gjøre det lettere å finne det man faktisk leter etter.

– De nye nettsidene er dessuten tilpassa alle slags «dingser», altså mobiler og pad-er, forteller Kristian. Det er også en forbedra søkemotor.

prosjektleder-kristian-ovretveit-viser-fram-den-nye-siden

PROSJEKTLEDER: De nye nettsidene blir vist fram av prosjektleder Kristian Øvretveit. Foto: Privat.

De gamle sidene var nyskapende når de ble lansert, men dette er om lag 10 år siden. Etter hvert som sidene ble utdatert, dukka flere tekniske utfordringer opp.

Derfor var det helt nødvendig med nye nettsider nå, sjøl om de bare får drøyt tre års eksistens før vi er en sammenslått kommune med Tønsberg, med felles nettsider. Prislappen er ifølge prosjektlederen 140.000 kroner pluss moms – det vil si totalt 175.000 kroner.

– Brukerne opplevde manglende funksjonalitet i enkelte nettlesere. Blant annet gjaldt dette søknadssenteret der folk rett og slett opplevde å ikke få sendt inn søknader i andre nettlesere enn Internet Explorer. I tillegg var det en del lenker og annet som heller ikke fungerte i andre nettlesere enn Explorer.

– Leverandør av det tekniske bak våre sider hadde dessuten sluttet å jobbe med vår versjon, noe som skapte utfordringer med tanke på support med mer. Dette ville om kort tid også ført til utfordringer knyttet til universell utforming.

Prosjektet er leda av Kristian Øvretveit, i tillegg har Marianne Nordby fra servicetorget, Trine Inglis fra helse, Anne-Karin Klausen fra oppvekst og Rita Cicconi fra kultur vært med. Alle virksomheter har vært innvolvert i utformingen av «sitt» innhold.

I forbindelse med utforming av design og det tekniske har leverandør bistått, samt at IKT i Re kommune har gjort en kjempejobb med teknisk støtte.

Har du ikke allerede sett dem, finner du kommunens nye nettsider her.