Timeekspressen forsvinner fra Re og Revetal – igjen

ReAvisa_buss_1_NETT

LEGGES NED: Nettbuss linje 8 fra Tjøme til Oslo, Timeekspressen på folkemunne, legges ned. Det betyr at Re og Revetal igjen står uten ekspressbuss til hovedstaden. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL: Etter en grundig vurdering har selskapet kommet til at det ikke lenger er grunnlag for fortsatt drift på kommersiell basis, skriver Nettbuss i en pressemelding.

Nettbuss linje 8 fra Tjøme til Oslo, Timeekspressen på folkemunne, legges ned. Det betyr at Re og Revetal igjen står uten ekspressbuss til hovedstaden.

Det har vært en lang kamp for å beholde ruta som både er blitt lagt ned, omdirigert fra Bispeveien til E18 – og tilbake til Bispeveien, men passasjergrunnlaget har ikke vært høyt nok. Heller ikke i sommer, som egentlig skulle være høysesong for bussreisende til Oslo.

– Trafikktallene for juli viste en kraftig nedgang fra i fjor, forteller administrerende direktør Ståle Nistov i Nettbuss Travel. Det var ingen andre valg enn å legge ned hele tilbudet – nok en gang.

– Dette er veldig trist, særlig for alle våre trofaste kunder gjennom mange år, og for sjåførene våre som mister en arbeidsplass de er så glad i. Vi har vært i kontakt med både Vestfold Fylkeskommune og Re kommune om situasjonen og diskutert ulike alternativer.

– Slik det ser ut nå blir det nedleggelse, forteller Nistov.

ReAvisa_buss_3_NETT

SJØL IKKE GULRØTTER REDDA TIMEKSPRESSEN: Ordfører Thorvald Hillestad feira tilbakekomsten av ekspressbussen til Oslo i fjor sommer. Bussjåfør Jan Neset tar i mot kassa med gulrøtter fra Re som en gave til både sjåfør og passasjerer. Foto: Stian Ormestad.

,