Leserinnlegg: Vær så snill, ikke Tønsberg!

halvard_h_skarpmoen_1

ENGASJERT REING: Halvard H. Skarpmoen (20) er redd for Re sin framtid som en utkant. Mest utkant blir vi i en ny og større kommune med Tønsberg. Her er han statist, helt til venstre, under rekonstruksjonen av slaget på Re under Re middelalderdager. Foto: Privat.

LESERINNLEGG: Tønsberg er stort og fint, med en stor kundegruppe, med fine kommunehus. Men, den kommunen passer ikke sammen med oss. Vær så snill, gå en annen vei!, skriver Halvard H. Skarpmoen (20) i dette leserinnlegget.

Kjære Thorvald, kjære politiker, kjære næringsdrivende, kjære innbygger.

På onsdag skal vårt kommunestyre velge hvilken kommune vi skal slå oss sammen med. Hvilken kommune vi skal alliere, tenke, samarbeide og gjenkjenne oss i.

Er dere sikre på at det er Tønsberg?

Det jeg liker så godt med Re er at vi har et sterkt sentrum. At alle vi innbyggere kan ta den lille bilturen (eller bussturen) for å gjøre en god handel eller ta en matbit. Jeg liker at jeg kan møte ordføreren min til en kopp kaffe på senteret for å snakke om ting som jeg bryr meg om.

Jeg gjør det kanskje ikke så ofte, men jeg har muligheten.

Jeg liker at jeg på universitetet kan si til professoren min at jeg kommer fra Re. ”Åja” sier hun. ”Det er jo til og med et historisk sted”. Jeg liker at jeg kan fortelle professoren om hvordan Re er bygd opp. Om gamlehjemmet, og om rundkjøringene.

Jeg forteller om de små bygdene og de store åkrene. Jeg føler jeg forteller litt om meg selv.

Det som også er fint med Re er at vi er litt spredt. Vi drar på bygdefest til Fon. Jobber deltidsarbeid på barnehager i Vivestad og teller varer på Meny Revetal. På hvert sted jeg er enser jeg et samhold i bygda.

De møtes på den lokale butikken, skolen, festivalen, bussholdeplassen. For alt jeg vet kan det hende de inviterer hverandre på middag også.

Men det som er best med Re er at disse små stedene blir hørt på. At de som skal bestemme politikken kommer derfra. De vet best hvordan barnehagen der er, for de har en unge der selv.

De møter folk på butikken eller bussholdeplassen og kan ta opp viktige saker der og da. Bor du i Revetal 3 kan du bare tasse ned i det politiske sentrum. Fantastisk!

Hvordan kan vi holde på de verdiene vi har med den nye kommunestrukturen? Alt må visst bli større og jeg vet ikke svaret. Men det jeg tror jeg vet er at løsningen ikke er Tønsberg.

For: Jeg vil ikke stampe i kø gjennom hele Tønsberg sentrum for å snakke med ordføreren min hvis jeg brenner for noe. Også må jo ordføreren være kjent med de problemene jeg møter.

Jeg vil snakke om gang og sykkelvei på Kirkevoll, ikke fontener i det sentrum jeg ikke er en del av.. Jeg vil fortelle om Re Middelalderdager og våre to kjente slag. Ikke om Brygga og Slottsfjellet. Også vil jeg ikke dra på by’n hver helg heller. Hva med de gode festene her i Re?

Jeg kan forstå at Tønsberg har mye fint å by på, men vi må skjønne at det ikke er en DEL av oss. Vi må holde på den identitet vi har. La Tønsberg bestemme over sine saker og sin identitet. Også må vi slå oss sammen med en kommune som vil vurdere oss som likeverdige.

En kommune som beholder Revetal som et sterkt sentrum. En kommune som ikke gjør Re til en utkant, men som ser verdien i det lokalsamfunnet vi har. Kanskje en kommune som har noen av de samme verdier?

Så igjen kjære politikere, næringsdrivende, innbyggere. Tønsberg er stort og fint, med en stor kundegruppe, med fine kommunehus. Men, den kommunen passer ikke sammen med oss.

Vær så snill, gå en annen vei!

Mvh Halvard H. Skarpmoen, Re


 

Det har vært mye snakk om hva vi i Re mener om byene rundt oss. Hva mener byfolk om Re? 


 

Her kan du lese mer om temaet kommunesammenslåing – og her finner du flere leserinnlegg om dette og andre tema.