Her spretter gamlefar inn til seier!

bc16_solvcrossen_kongsberg_160

SPRETTER INN TIL SEIER: Tore Dahl fra Hengsrød i en svart Volvo 245, foran Lars A. Sletten fra Gullhaug i rød-hvit VW boble. Foto: Stian Ormestad.

HENGSRØD/KONGSBERG: Ofte skriver ReAvisa om unge, lovende idrettstalenter i Re. Men noen starter i mer voksen alder.

Se bilder fra motorsportsesongen 2016 – fotogalleriet er oppdatert!

For fem år siden, i en alder av nesten 50 år, satte Tore Dahl fra Hengsrød seg i en bilcrossbil for aller første gang. Denne helga kom den aller første seieren.

– I mange år har jeg hatt lyst, men aldri tatt mot til meg for å prøve, forteller 54-åringen til ReAvisa.

For fem år siden skulle Tore «finne på noe moro å drive på med sammen med guttane», og da ville de prøve bilcross. Først kjørte eldstemann ett par løp, mens far skrudde.

– Men nå er det blitt til at gamlefar kjører og guttungene skrur, forteller Tore og ler.

Han har god grunn til godt humør og høyt hevet hode etter seier i Old Boys-klassen i Sølvcrossen på Kongsberg. Det var hans første tur helt øverst på pallen.

bc16_solvcrossen_kongsberg_164

SLADDER INN TIL SEIER: En konsentrert 54-åring bak rattet; Tore Dahl fra Hengsrød. Foto: Stian Ormestad.

– Endelig ei helg hvor det meste klaffa. Takk til den flotte heiagjengen: Naboer, venner og familie, er hilsen hans til fansen på Facebook.

Til daglig driver Tore Dahl Re-firma Real Eiendomsutvikling AS, som bygger og selger boliger i Vestfold. I helgene blåser han ut adrenalin på bilcrossbanen.

– Det største for meg er å bevise for meg sjøl noe jeg har trodd har liggi der hele tida – at jeg kan kjøre bra på bane!

bc16_solvcrossen_kongsberg_204

STØV OG ADRENALIN: I voksen alder har Tore Dahl endelig fått oppfylt guttedrømmen. På depotplassen er det et 14 utøvere fra Re og et hundretalls publikummere som har tatt turen fra Re til Kongsberg for å heie fram våre på banen. Foto: Stian Ormestad.

Det var mange med Re-tilknytning til start sist helg, i klassene bilcross, crosskart og rallycross:

Reny Eliassen, Vidar Engelstad, Jon Anton B. Pedersen, Kjetil Bergan, Vegard Aasen, Halvard Grytnes, Svenn Inge Heum, Frode Heum, Johan Bergan, Kristoffer Lilleby, Martin Haslestad, Kristoffer Gutu Holt, Petter lønn Hvidsten, og minstemann i gjengen Alexander Heum – les mer om debuten til 14-åringen og se video her:

Se bilder fra motorsportsesongen 2016 – fotogalleriet er oppdatert!

,