Første samling på søndag for Bygdekoret: – Kom og syng med den stemmen du har!

bygdekoret_2

SANGFUGLER SØKER FLERE SANGFUGLER: Leder for Re middelalderdager Ida Johre skal ikke synge, men har satt i gang gode kor-krefter i bygda: Inga Kjærås i Våra-koret og Randi Gunhildstad i Våle kirkekor. Sjøl om de har rundt 25 medlemmer hver og utgjør et stort kor tilsammen på cirka 50 menn og kvinner, vil de gjerne bli mer enn dobbelt så mange. Foto: Stian Ormestad.

RE MIDDELALDERDAGER: I 2017 arrangeres Re middelalderdager for tiende gang, med en stor oppsetning som involverer alt fra skolebarn til proffe skuespillere – og deg?

I ReAvisa september 2016 kan du også lese om Bygdekoret Re middelalderdager 2017. 

Til helga er det første øving med Bygdekoret Re middelalderdager 2017. De er allerede rundt 50 korister, men trenger flere. Derfor er akkurat du ønsket til øvingen på Revetal ungdomsskole søndag 18. september, fra klokka 11 til 15.

– Alle er velkommen med den stemmen de har, vi trenger mange sangere! 

Forestillingen får navnet “Det stjernene så” og blir satt opp ovenfor middelalderplassen, sånn at terrenget utgjør et naturlig amfi. Alle involverte er enig om at her skal det ikke spares på noe i innsats, kreativitet og humør – dette skal bli så stort som mulig, forteller en entusiastisk Johre.

– Det har i løpet av alle disse ti åra kverna ideer oppi huet på oss som driver med middelalderdagene, og nå gønner vi på og prøver å realisere mest mulig. Vi har ikke lagt noe bånd på oss. Målet er å skape grøss på ryggen til alle som kommer!

Grøss på ryggen og gåsehus over hele kroppen er det som driver koristene som skal innta scenen. I middelalderen rusa man seg på mye rart, men korsjefene Inga og Randi lover en ekte kor-rus:

– Det å stå sammen i et stort kor – det er en helt ubeskrivelig følelse. Helt rått! Her har alle og enhver sjansen til å oppleve det, lokker Randi. 

– Ja, det blir en kor-rus. Også er dette så tøff musikk! Vi har begynt å se litt på sangene, og vi ler og synger. Det er så mange utradisjonelle lyder, som “drrrroit” og masse annet rart.

– Det er ikkeno’ lettvinn musikk, så vi har bruk for alle slags stemmer og stemmeteknikker vi kan sanke sammen, forteller Inga.

Det blir alt fra krigsrop, middelaldersk mørk musikk, til fine, lyse voggesanger. Forestillingen skal vises to ganger under Re middelalderdager 10 – 12. februar 2017, både fredag og lørdag.

Til helga, søndag 18. september, er det bare å møte opp for alle som er interessert i å få en dose av kor-rusen. 

bygdekoret_1

TIENDE GANG MED RE MIDDELALDERFESTIVAL: 2017-versjonen blir en jubileumsversjon av Re middelalderfestival. Da skal det slås på stortromma med en stor forestilling på middelalderplassen på Revetal. Foto: Stian Ormestad.

Les hele denne saken i ReAvisa som ligger i postkassa onsdag 14. september 2016. Papiravisa kan også lastes ned på nettavisa ReAvisa.no:


 

Sjekk alle bildene fra fjorårets Re middelalderdager her!

Se video fra Re middelalderager 2016: Barnas dag!

Se video fra Re middelalderdager 2016: Sjur Gran er Ridder av Re!

 


 

– ANNONSE – 

 

,